INFONET-468X60-BANNER

Vrelovod posle četiri decenije

23.09.2013. | Dnevnik

Javno komunalno preduzeće "Gradska toplana" u Zrenjaninu ovih dana radi na nekoliko lokacija u gradu. Jedan od većih poduhvata je rekonstrukcija dela magistralnog vrelovoda, od zgrada u Pančevačkoj ulici do ugla ulica Save Tekelije i Jug Bogdana. Na ovoj trasi radove izvode dva konzorcijuma, a finansije su obezbeđene delom iz programa Nemačke razvojne banke, a delom iz budžeta Srbije.

- Sredstva Nemačke razvojne banke obezbeđena su u okviru velikog programa namenjenog rehabilitaciji sistema daljinskog grejanja u našoj zemlji – pojasnio je direktor "Gradske toplane" Aleksandar Starčević i dodao da dužina magistralnog vrelovoda koji se rekonstruiše tokom ove godine iznosi oko 800 metara.

Postavljanje novih vrelovodnih cevi, po njegovim rečima, predstavlja veoma važnu investiciju.

- Od velike je važnosti da smanjimo gubitke na vrelovodu, postavimo cevi koje će izdržati zub vremena i koje će svojim tehničko-tehnološkim karakteristikama obezbediti kvalitetnije i sigurnije snabdevanje celoga grada. Nakon 37 godina vadimo dotrajale i stare cevi i postavljamo nove, koje treba da obezbede sigurnu distribuciju vrele vode u narednim dekadama – napomenuo je Starčević.

Navodeći dosadašnji učinak "Gradske toplane", Starčević je podsetio da je u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" saniran vrelovodni priključak, sa kojim je ranijih godina bilo dosta problema. Postavljanjem novih cevi biće smanjeni gubici na mreži i sprečene havarije koje su bile čest problem.

- Ne smemo ni jednog trenutka zaboraviti da su osnovne škole prioritet u svakom smislu. Radovi na ovoj lokaciji finansirani su iz sopstvenih sredstava, a izvodilo ih je naše preduzeće – istakao je prvi čovek "Gradske toplane".

Sopstvenim novcem, takođe, ovo preduzeće rekonstruisalo je i vrelovodni ogranak u naselju Jug Bogdan. Dužina trase koja je obnovljena u ovom delu grada je blizu 200 metara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;