INFONET-468X60-BANNER

Protest stanovnika naselja Stepa Stepanović

23.09.2013. | Novosti

Više stotina stanara naselja "Stepa Stepanović" na Voždovcu protestovalo je u subotu (21. septembar 2013.) ispred svojih zgrada, protiv odluke da se umesto multifunkcionalnog poslovnog centra, u njihovom naselju sagradi benzinska pumpa i pretakalište za tečni naftni gas. Nadležnima u Građevinskoj direkciji Srbije poručili su da su stanove kupili, jer im je obećana izgradnja škola, vrtića, doma zdravlja, trgovina i pijace, a ne pumpe.

Prema rečima Željka Miloševića, predstavnika stanara, u pitanju je miran bunt, kojim treba da se skrene pažnja na to da se vlasnici stanova ne slažu sa prenamenom zemljišta.

- U pitanju je skandalozni potez, koji predstavlja prevaru kupaca stanova. Umesto prvobitno planiranog Doma zdravlja, tržnog centra, dve škole i dva vrtića, Direkcija u centralnom delu naselja pokušava da izgradi benzinsku pumpu – kaže Milošević.

Kako nam je objasnila stanarka Biljana Savić, prilikom kupovine stanova, prezentirana je jedna slika, a uz ovu koja se sada plasira, mnogi bi odustali da uđu u kredite na 30 godina i skuće se u "Stepi".

I sudski spor

Stanari su zahtevali da se momentalno obustavi izgradnja pumpe, a realizuju prateći sadržaji iz prvobitnog projekta. Kako kažu, sledeći korak je pokretanje spora protiv Republike Srbije, u vezi sa odstupanjem od Urbanističkog projekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;