SFSOPLATE-468X60-BANNER

Protest stanovnika naselja Stepa Stepanović

23.09.2013. | Novosti

Više stotina stanara naselja "Stepa Stepanović" na Voždovcu protestovalo je u subotu (21. septembar 2013.) ispred svojih zgrada, protiv odluke da se umesto multifunkcionalnog poslovnog centra, u njihovom naselju sagradi benzinska pumpa i pretakalište za tečni naftni gas. Nadležnima u Građevinskoj direkciji Srbije poručili su da su stanove kupili, jer im je obećana izgradnja škola, vrtića, doma zdravlja, trgovina i pijace, a ne pumpe.

Prema rečima Željka Miloševića, predstavnika stanara, u pitanju je miran bunt, kojim treba da se skrene pažnja na to da se vlasnici stanova ne slažu sa prenamenom zemljišta.

- U pitanju je skandalozni potez, koji predstavlja prevaru kupaca stanova. Umesto prvobitno planiranog Doma zdravlja, tržnog centra, dve škole i dva vrtića, Direkcija u centralnom delu naselja pokušava da izgradi benzinsku pumpu – kaže Milošević.

Kako nam je objasnila stanarka Biljana Savić, prilikom kupovine stanova, prezentirana je jedna slika, a uz ovu koja se sada plasira, mnogi bi odustali da uđu u kredite na 30 godina i skuće se u "Stepi".

I sudski spor

Stanari su zahtevali da se momentalno obustavi izgradnja pumpe, a realizuju prateći sadržaji iz prvobitnog projekta. Kako kažu, sledeći korak je pokretanje spora protiv Republike Srbije, u vezi sa odstupanjem od Urbanističkog projekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;