INFONET-468X60-BANNER

Protest zbog mosta (video)

23.09.2013. | RTS

Kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog toga što most u Rataju nije rekonstruisan, a i lokalni putevi u lošem stanju meštani pet vranjskih sela blokirali su isključenje sa magistralnog na sporedni put, na deonici kod sela Pavlovca. Tridesetominutna blokada zaustavila je privremeno par automobila i autobus.

- Mi nismo ekstremni živalj, već seoski narod, nismo za to da zaustavimo ovde auto-put, ali to ćemo uraditi ukoliko se ne uključe u rešavanje problema, ide zima – kaže Novica Mitić iz Odbora za organizaciju protesta.

Most u Rataju izgrađen je pre 50 godina i četiri puta saniran. Od aprila nije bezbedan za saobraćaj. Uklonjeni su više puta postavljani znaci upozorenja vozačima, a i barikade od šljunka. Konstrukcija mosta je na više mesta oštećena.

- Dođu, zaustavljaju ljude da ne prođu, a gde da prođu oni što na posao idu u Bujanovac, Preševo. Posle mesec i po dana biće Morava velika, pa ne može da se radi, pa ćemo opet da čekamo – kažu meštani.

Rebalanskom budžeta obezbeđena su sredstva za most u Rataju – pet miliona i 800.000 dinara, a završena je i tehnička dokumentacija. Boban Stamenković, pomoćnik gradonačelnika kaže da će danas  biti objavljen tender za izvođača i da očekuje da će izvođač ući u posao za mesec i po dana. Meštani skreću pažnju i na loše puteve. Za rekonstrukciju puteva oko Aleksandrovačkog jezera potrebno je 42 miliona dinara. Projektno-tehnička dokumentacija je završena, a grad je konkurisao kod Ministarstva građevinarstva i urbanizma.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;