SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Put koji ne vodi nikuda (video)

23.09.2013. | RTS

Meštani Opova bili su srećni kada su pre dve godine saznali da je njihovoj maloj opštini odobreno 357 miliona dinara za izgradnju puta koji im skraćuje putovanje do Debeljače i Kovačice četiri puta. Boško Nikolić kaže da im to mnogo znači i zbog razvoja poljoprivrede.

- Šećerana nam se nalazi preko ovih njiva, ali niko u našem ataru ne seje šećernu repu, jer nemamo put do nje. Ovo je nasuto pre dve godine, a zašto se stalo ne znam. Tamo dalje je sve puno rupa i blata. Jutros sam krenuo autom, ali ne može da se prođe i sad sam se uputio traktorom – kaže Nikolić.

Za dve godine ovde je urađeno 30 odsto posla i za to je iz Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno 54 i po miliona dinara. Predsednik opštine Opovo Milorad Soldatović kaže da ne zna kome je u interesu da propada uloženi novac.

- Niko ne reaguje, a ovde je već uložen neki novac. Mislim da birokratija sad tu vlada i da postoji određeni otpor ljudi iz Fonda za kapitalna ulaganja, ne znam zašto, ali činjenica je da mi sad imamo put koji ne vodi nigde i koji nije završen – kaže Soldatović.

Iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja stigao nam je odgovor u kojem se kaže da su od investitora dobili nalog za plaćanje privremene situacije u iznosu od skoro 105 miliona dinara, ali da su oni uplatili  samo za radove koji su do sad obavljeni i koji su obuhvaćeni zaključenim ugovorom. Problem je nastao kad je nadzorni organ odobrio izvođaču radova da u prvoj fazi put umesto tucanikom naspe šljunkom. To nije predviđeno ugovorom i iako bi to pojeftinilo radove za četiri miliona dinara Fond je obustavio kompletnu isplatu i izgradnja puta je prekinuta.

Meštani Opova se nadaju da će se aneksom ugovora rešiti ovaj problem i da nadležni neće dozvoliti da ovih 12 kilometara puta zaraste u korov.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;