INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Put koji ne vodi nikuda (video)

23.09.2013. | RTS

Meštani Opova bili su srećni kada su pre dve godine saznali da je njihovoj maloj opštini odobreno 357 miliona dinara za izgradnju puta koji im skraćuje putovanje do Debeljače i Kovačice četiri puta. Boško Nikolić kaže da im to mnogo znači i zbog razvoja poljoprivrede.

- Šećerana nam se nalazi preko ovih njiva, ali niko u našem ataru ne seje šećernu repu, jer nemamo put do nje. Ovo je nasuto pre dve godine, a zašto se stalo ne znam. Tamo dalje je sve puno rupa i blata. Jutros sam krenuo autom, ali ne može da se prođe i sad sam se uputio traktorom – kaže Nikolić.

Za dve godine ovde je urađeno 30 odsto posla i za to je iz Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno 54 i po miliona dinara. Predsednik opštine Opovo Milorad Soldatović kaže da ne zna kome je u interesu da propada uloženi novac.

- Niko ne reaguje, a ovde je već uložen neki novac. Mislim da birokratija sad tu vlada i da postoji određeni otpor ljudi iz Fonda za kapitalna ulaganja, ne znam zašto, ali činjenica je da mi sad imamo put koji ne vodi nigde i koji nije završen – kaže Soldatović.

Iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja stigao nam je odgovor u kojem se kaže da su od investitora dobili nalog za plaćanje privremene situacije u iznosu od skoro 105 miliona dinara, ali da su oni uplatili  samo za radove koji su do sad obavljeni i koji su obuhvaćeni zaključenim ugovorom. Problem je nastao kad je nadzorni organ odobrio izvođaču radova da u prvoj fazi put umesto tucanikom naspe šljunkom. To nije predviđeno ugovorom i iako bi to pojeftinilo radove za četiri miliona dinara Fond je obustavio kompletnu isplatu i izgradnja puta je prekinuta.

Meštani Opova se nadaju da će se aneksom ugovora rešiti ovaj problem i da nadležni neće dozvoliti da ovih 12 kilometara puta zaraste u korov.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;