PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Konačno rešen problem vodosnabdevanja u Brodarevu

16.09.2013. | Glas zapadne Srbije

Problem vodosnabdevanja Brodareva traje od kako je izgrađen vodovod, sigurno poslednjih 30-ak godina, međutim kako najavljuje predsednik opštine Prijepolje, Emir Hašimbegović, uskoro će biti rešen. Prema njegovim rečima, beogradsko preduzeće "Eko vodo projekt" uradilo je projekat za izvođenje radova na vodosistemu, a po okončanju istih meštani Brodareva će imati dovoljnu količinu vode.

- Za sanaciju cevovoda neophodnih 15,5 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava, a rešavanje tog velikog problema je veoma značajno za stanovnike MZ Brodarevo koja je jedna od najvećih u Prijepolju, oko 10 km udaljena od gradskog jezgra – naveo je on u izjavi ističući da će tehnička voda stići do potrošača za mesec dana.

Trenutno se obavljaju poslovi na poslednjoj trasi vodosistema dužine 800 metara, a početkom naredne godine biće nastavljeni radovi do same fabrike vode, kazao je Hašimbegović.

- Cilj je da Brodarevo jednom za svagda dobije vodu na najkvalitetniji mogući način, po najsavremenijim standardima – naglasio je predsednik opštine.

Ovaj novi vododotok je konstantan, napominje on, u pitanju je desna pritoka Lima, Mrčkovačka reka, koja dolazi ispod planine Jadovnik, stabilna je i u najsušnijem periodu, pa će brodarevski vodovod dobijati napajanje sa dva izvorišta. Inače, izgradnjom ove mreže biće omogućeno uredno snabdevanje vodom za oko 5000 korisnika u Brodarevu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;