INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bor: Građevinski fakultet nadzire izgradnju nove topionice (video)

02.09.2013. | Novosti

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski i dekan Građevinskog fakulteta u Beogradu Dušan Najdanović potpisali su Ugovor o vršenju stručnog nadzora u izgradnji nove topinice. Posao je izuzetno složen, a rokovi kratki, ali izgradnja će biti završena, kako je i planirano, sredinom iduće godine, rekao je Spaskovski.

Ugovor, koji u skladu sa važećim Zakonom o planiranju i izgradnji obuhvata zaštitu ugovorne pozicije RTB-a Bor, administriranje ugovora za Projekat rekonstrukcije Topionice i dogradnje Fabrike sumporne kiseline, planiranje i kontrolu realizacije radova na gradilištu i praćenje utroška sredstava za lokalne radove i za radove koji nisu obuhvaćeni ugovorom RTB Bor Grupe i SNC Lavalina.

- Zbog takvog usložnjavanja posla i komplikovane koordinacije, odlučili smo da angažujemo najjaču instituciju u toj oblasti, Građevinski fakultet u Beogradu, koji će preuzeti nadzor kako bismo izuzetno složen posao izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline završili na vreme i već sredinom iduće godine, kako je i planirano, dobili čisto nebo nad Borom i okolinom – kaže generalni direktor RTB Bor.

On je naglasio da su rokovi izgradnje maksimalno skraćeni jer se takvi objekti u svetu ne grade za manje od pet godina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;