Bor: Građevinski fakultet nadzire izgradnju nove topionice (video)

02.09.2013. | Novosti

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski i dekan Građevinskog fakulteta u Beogradu Dušan Najdanović potpisali su Ugovor o vršenju stručnog nadzora u izgradnji nove topinice. Posao je izuzetno složen, a rokovi kratki, ali izgradnja će biti završena, kako je i planirano, sredinom iduće godine, rekao je Spaskovski.

Ugovor, koji u skladu sa važećim Zakonom o planiranju i izgradnji obuhvata zaštitu ugovorne pozicije RTB-a Bor, administriranje ugovora za Projekat rekonstrukcije Topionice i dogradnje Fabrike sumporne kiseline, planiranje i kontrolu realizacije radova na gradilištu i praćenje utroška sredstava za lokalne radove i za radove koji nisu obuhvaćeni ugovorom RTB Bor Grupe i SNC Lavalina.

- Zbog takvog usložnjavanja posla i komplikovane koordinacije, odlučili smo da angažujemo najjaču instituciju u toj oblasti, Građevinski fakultet u Beogradu, koji će preuzeti nadzor kako bismo izuzetno složen posao izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline završili na vreme i već sredinom iduće godine, kako je i planirano, dobili čisto nebo nad Borom i okolinom – kaže generalni direktor RTB Bor.

On je naglasio da su rokovi izgradnje maksimalno skraćeni jer se takvi objekti u svetu ne grade za manje od pet godina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...