IZOLACIJA-468X60-BANNER

Bor: Građevinski fakultet nadzire izgradnju nove topionice (video)

02.09.2013. | Novosti

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski i dekan Građevinskog fakulteta u Beogradu Dušan Najdanović potpisali su Ugovor o vršenju stručnog nadzora u izgradnji nove topinice. Posao je izuzetno složen, a rokovi kratki, ali izgradnja će biti završena, kako je i planirano, sredinom iduće godine, rekao je Spaskovski.

Ugovor, koji u skladu sa važećim Zakonom o planiranju i izgradnji obuhvata zaštitu ugovorne pozicije RTB-a Bor, administriranje ugovora za Projekat rekonstrukcije Topionice i dogradnje Fabrike sumporne kiseline, planiranje i kontrolu realizacije radova na gradilištu i praćenje utroška sredstava za lokalne radove i za radove koji nisu obuhvaćeni ugovorom RTB Bor Grupe i SNC Lavalina.

- Zbog takvog usložnjavanja posla i komplikovane koordinacije, odlučili smo da angažujemo najjaču instituciju u toj oblasti, Građevinski fakultet u Beogradu, koji će preuzeti nadzor kako bismo izuzetno složen posao izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline završili na vreme i već sredinom iduće godine, kako je i planirano, dobili čisto nebo nad Borom i okolinom – kaže generalni direktor RTB Bor.

On je naglasio da su rokovi izgradnje maksimalno skraćeni jer se takvi objekti u svetu ne grade za manje od pet godina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;