IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Bor: Građevinski fakultet nadzire izgradnju nove topionice (video)

02.09.2013. | Novosti

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski i dekan Građevinskog fakulteta u Beogradu Dušan Najdanović potpisali su Ugovor o vršenju stručnog nadzora u izgradnji nove topinice. Posao je izuzetno složen, a rokovi kratki, ali izgradnja će biti završena, kako je i planirano, sredinom iduće godine, rekao je Spaskovski.

Ugovor, koji u skladu sa važećim Zakonom o planiranju i izgradnji obuhvata zaštitu ugovorne pozicije RTB-a Bor, administriranje ugovora za Projekat rekonstrukcije Topionice i dogradnje Fabrike sumporne kiseline, planiranje i kontrolu realizacije radova na gradilištu i praćenje utroška sredstava za lokalne radove i za radove koji nisu obuhvaćeni ugovorom RTB Bor Grupe i SNC Lavalina.

- Zbog takvog usložnjavanja posla i komplikovane koordinacije, odlučili smo da angažujemo najjaču instituciju u toj oblasti, Građevinski fakultet u Beogradu, koji će preuzeti nadzor kako bismo izuzetno složen posao izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline završili na vreme i već sredinom iduće godine, kako je i planirano, dobili čisto nebo nad Borom i okolinom – kaže generalni direktor RTB Bor.

On je naglasio da su rokovi izgradnje maksimalno skraćeni jer se takvi objekti u svetu ne grade za manje od pet godina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;