INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bor: Građevinski fakultet nadzire izgradnju nove topionice (video)

02.09.2013. | Novosti

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski i dekan Građevinskog fakulteta u Beogradu Dušan Najdanović potpisali su Ugovor o vršenju stručnog nadzora u izgradnji nove topinice. Posao je izuzetno složen, a rokovi kratki, ali izgradnja će biti završena, kako je i planirano, sredinom iduće godine, rekao je Spaskovski.

Ugovor, koji u skladu sa važećim Zakonom o planiranju i izgradnji obuhvata zaštitu ugovorne pozicije RTB-a Bor, administriranje ugovora za Projekat rekonstrukcije Topionice i dogradnje Fabrike sumporne kiseline, planiranje i kontrolu realizacije radova na gradilištu i praćenje utroška sredstava za lokalne radove i za radove koji nisu obuhvaćeni ugovorom RTB Bor Grupe i SNC Lavalina.

- Zbog takvog usložnjavanja posla i komplikovane koordinacije, odlučili smo da angažujemo najjaču instituciju u toj oblasti, Građevinski fakultet u Beogradu, koji će preuzeti nadzor kako bismo izuzetno složen posao izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline završili na vreme i već sredinom iduće godine, kako je i planirano, dobili čisto nebo nad Borom i okolinom – kaže generalni direktor RTB Bor.

On je naglasio da su rokovi izgradnje maksimalno skraćeni jer se takvi objekti u svetu ne grade za manje od pet godina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;