I Kalenić pijaca na šminkanju

20.08.2013. | Novosti

Najstarija pijaca u Beogradu – Kalenić dočekaće jesen sređena i doterana. Naime, na ovoj otvorenoj tržnici na Vračaru završeni su radovi na uređenju dela unutrašnjih saobraćajnica i pijačnog platoa. Prodavci pozdravljaju ovo renoviranje, ali se nadaju da radovi neće ostati na pola, kao što je ranije bio slučaj.

Prema rečima Andree Stojanović iz JP "Gradske pijace", pored nanošenja novog sloja asfalta, u planu je i rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže.

- Radovi su se izvodili u dve faze – objasnila je Stojanovićeva. - Prva podrazumeva rekonstrukciju unutrašnje, pešačke saobraćajnice između ulica Maksima Gorkog i Njegoševe. Druga faza obuhvata radove na platou između navedene saobraćajnice i mlečne hale. Kako bi se rekonstrukcija realizovala, morali smo da tezge sa pomenutog platoa privremeno dislociramo na unutrašnju saobraćajnicu.

Na delu pijace, koji se renovira, većina tezgi je prazna, ali prodavci kažu da je to zbog godišnjih odmora, a nepomeranje tezgi trgovci nisu dočekali sa oduševljenjem, jer su morali da svoju robu seljakaju u subotu, kada im je po pravilu najprometniji dan.

Pijaca i trg

Godinama unazad najavljuje se kompletno renoviranje "Kalenića". Kada će radovi početi još nije poznato, ali se planira izgradnja podzemnih garaža i pokretnih tezgi koje bi se sklanjale, a prostor po potrebi pretvarao u trg. Ona bi i dalje ostala zelena pijaca, ali bi istovremeno bila parking, a po završetku radnog vremena pijace i otvoreni prostor.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...