INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

I Kalenić pijaca na šminkanju

20.08.2013. | Novosti

Najstarija pijaca u Beogradu – Kalenić dočekaće jesen sređena i doterana. Naime, na ovoj otvorenoj tržnici na Vračaru završeni su radovi na uređenju dela unutrašnjih saobraćajnica i pijačnog platoa. Prodavci pozdravljaju ovo renoviranje, ali se nadaju da radovi neće ostati na pola, kao što je ranije bio slučaj.

Prema rečima Andree Stojanović iz JP "Gradske pijace", pored nanošenja novog sloja asfalta, u planu je i rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže.

- Radovi su se izvodili u dve faze – objasnila je Stojanovićeva. - Prva podrazumeva rekonstrukciju unutrašnje, pešačke saobraćajnice između ulica Maksima Gorkog i Njegoševe. Druga faza obuhvata radove na platou između navedene saobraćajnice i mlečne hale. Kako bi se rekonstrukcija realizovala, morali smo da tezge sa pomenutog platoa privremeno dislociramo na unutrašnju saobraćajnicu.

Na delu pijace, koji se renovira, većina tezgi je prazna, ali prodavci kažu da je to zbog godišnjih odmora, a nepomeranje tezgi trgovci nisu dočekali sa oduševljenjem, jer su morali da svoju robu seljakaju u subotu, kada im je po pravilu najprometniji dan.

Pijaca i trg

Godinama unazad najavljuje se kompletno renoviranje "Kalenića". Kada će radovi početi još nije poznato, ali se planira izgradnja podzemnih garaža i pokretnih tezgi koje bi se sklanjale, a prostor po potrebi pretvarao u trg. Ona bi i dalje ostala zelena pijaca, ali bi istovremeno bila parking, a po završetku radnog vremena pijace i otvoreni prostor.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;