Na popravku čeka 25.000 kvadrata

20.08.2013. | Dnevnik

Od kako je prošle godine došao na čelo Direkcije za izgradnju opštine Bačka Palanka, Đorđe Vujičić je redovno javno upozoravao da su sredstva za održavanje i modernizaciji puteva u ovoj opštini nedovoljna. Tim pre što je Direkciji, koja je nadležna za ovdašnju putnu mrežu, preneta obaveza na još nekoliko desetina kilometara, pa danas brine o skoro 300 kilometara puteva koji su velikim delom u lošem stanju.

Iz opštinskog budžeta za redovno održavanje puteva u ovoj godini predviđeno je 16 miliona dinara, a za modernizaciju, izgradnju novih deonica ili presvlačenje starih, 26 miliona. Vujičić najavljuje da će predstojećim rebalansom opštinskog budžeta biti obezbeđeno i dodatnih 28 miliona dinara. Stručnjaci procenjuju da se u ovoj opštini svake godine mora rehabilitovati skoro 15 odsto putne mreže. Sa dodatnim sredstvima ni 70 miliona dinara, koliko ove godine treba da se utroši, nije dovoljno za održavanje putne mreže.

- Najintenzivnije se radi na saniranju oštećenja na kolovozima, odnosno krpljenju udarnih rupa kojih, prema proceni naše stručne službe, ima na oko 10 odsto ukupne putne mreže – istakao je Vujičić. - Ili, drugačije rečeno, površina pod udarnim rupama koju hitno treba sanirati je oko 25.000 kvadratnih metara. Planirali smo da uđemo u svako mesto opštine, a to znači da će oštećenja biti sanirana ne samo u Palanci već i u svih 13 sela. Prvo je popravljen put prema Viziću (ovo selo sa Neštinom pripada bačkopalanačkoj opštini iako je u Sremu), odnosno deonica lokalnog puta koja vodi skoro do graničnog prelaza prema Hrvatskoj kod Neština i Iloka.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...