U obnovu "Kolarca" uloženo 3,5 miliona dinara

14.08.2013. | Danas

Radovi na obnovi zgrade Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca trebalo bi da budu završeni do početka nove programske sezone, a za njihovo izvođenje opština Stari grad izdvojila je tri i po miliona dinara. U zgradi Kolarčeve zadužbine zamenjena je fasadna stolarija, kao i parket na sceni koncertne dvorane.

Takođe, promenjeni su stari prozori u učionicama, muzičkoj galeriji, maloj sali i salonu, a rešen je i problem prokišnjavanja u velikoj sali i holu. Trenutno su u toku radovi na sređivanju scene i parketa u koncertnoj dvorani.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Stari grad, kaže da se zahvaljujući sredstvima iz budžeta opštine za 2013. godinu, radovi na održavanju zdanja ove najstarije kulturno-obrazovne ustanove privode kraju.

- Prepoznali smo Kolarac kao mesto koje ima veliki kulturni značaj za buduće generacije – ističe Kovačević. On je dodao da će radovi na obnovi zdanja biti nastavljeni i u narednim godinama.

Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve zadužbine, kaže da su zbog dotrajale stolarije imali veliki problem sa zvučnom izolacijom.

- Mešali su se zvukovi između dve sale dok su tekli paralelni programi. Opština je prepoznala značaj naše koncertne dvorane, koja je od velike važnosti za kulturu u našoj zemlji, a pre svega mislim na domaću klasičnu muziku. Bilo nam je važno da se uradi hidroizolacija krova koji je dotrajao i prokišnjavao. Zgrada je iz 1932. godine i, praktično, posle 80 godina neki problemi počinju ozbiljno da se rešavaju – ističe direktorka Kolarčeve zadužbine.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...