INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U obnovu "Kolarca" uloženo 3,5 miliona dinara

14.08.2013. | Danas

Radovi na obnovi zgrade Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca trebalo bi da budu završeni do početka nove programske sezone, a za njihovo izvođenje opština Stari grad izdvojila je tri i po miliona dinara. U zgradi Kolarčeve zadužbine zamenjena je fasadna stolarija, kao i parket na sceni koncertne dvorane.

Takođe, promenjeni su stari prozori u učionicama, muzičkoj galeriji, maloj sali i salonu, a rešen je i problem prokišnjavanja u velikoj sali i holu. Trenutno su u toku radovi na sređivanju scene i parketa u koncertnoj dvorani.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Stari grad, kaže da se zahvaljujući sredstvima iz budžeta opštine za 2013. godinu, radovi na održavanju zdanja ove najstarije kulturno-obrazovne ustanove privode kraju.

- Prepoznali smo Kolarac kao mesto koje ima veliki kulturni značaj za buduće generacije – ističe Kovačević. On je dodao da će radovi na obnovi zdanja biti nastavljeni i u narednim godinama.

Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve zadužbine, kaže da su zbog dotrajale stolarije imali veliki problem sa zvučnom izolacijom.

- Mešali su se zvukovi između dve sale dok su tekli paralelni programi. Opština je prepoznala značaj naše koncertne dvorane, koja je od velike važnosti za kulturu u našoj zemlji, a pre svega mislim na domaću klasičnu muziku. Bilo nam je važno da se uradi hidroizolacija krova koji je dotrajao i prokišnjavao. Zgrada je iz 1932. godine i, praktično, posle 80 godina neki problemi počinju ozbiljno da se rešavaju – ističe direktorka Kolarčeve zadužbine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;