Surdulički "Knauf Insulation" izvozi u Saudijsku Arabiju

12.08.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Surdulička fabrika za proizvodnju termoizolacionog materijala kamene vune "Knauf Insulation" (Knauf Insulejšn), izvezla je prvi kontigent svojih proizvoda u Saudijsku Arabiju. Ovo je prvi projekat u okviru kojeg će na Bliskom istoku u izgradnji biti korišćeni srpski proizvodi i on obuhvata dopremanje čak 30 kontejnera, odnosno 29.000m2 kamene mineralne vune.

"Potvrda da je fabrika u Surdulici postigla svetski priznat kvalitet koji je jednako prihvaćen kako u Evropi tako i u ostalim zemljama sveta, jeste izvoz naših proizvoda. Plan je da i dalje idemo u smeru povećanja proizvodnje i izvoza naših proizvoda", izjavio je Tihomir Civkaroski, generalni direktor za zemlje Balkana, Kipra i Malte.

Proizvodi će biti ugrađeni u ravne krovove koji su karakteristični za industrijske i komercijalne objekte. Partnerske kompanije iz Saudijske Arabije prepoznale su da kamena mineralna vuna u ovim sistemima predstavlja najbolje rešenje sa aspekta termičke i zvučne zaštite, a ono što je od posebnog značaja jeste i zaštite od požara, koja je veoma bitna imajući u vidu njihovu namenu i boravak velikog broja ljudi u njima.

Prednost ovog sistema prilikom same izgranje je povoljna cena i brza montaža. Podaci pokazuju da je to umnogome uticalo i na Srbiju, i da iz godine u godinu raste broj objekata koji kao krovnu konstrukciju imaju sistem ravnog krova sa kamenom mineralnom vunom. Neki od mnogobrojnih investitora koji su se već odlučili za ovaj sistem su: "Grundfos", "Bosch", "Milsped", "Falke", "Benetton" i mnogi drugi.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

HABERKORN
HABERKORN
NOVI SAD-VETERNIK
www.haberkorn.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...
Rajko 05.02.2021.
Haos u mirnom stambenom elitnom delu opšti...