Surdulički "Knauf Insulation" izvozi u Saudijsku Arabiju

12.08.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Surdulička fabrika za proizvodnju termoizolacionog materijala kamene vune "Knauf Insulation" (Knauf Insulejšn), izvezla je prvi kontigent svojih proizvoda u Saudijsku Arabiju. Ovo je prvi projekat u okviru kojeg će na Bliskom istoku u izgradnji biti korišćeni srpski proizvodi i on obuhvata dopremanje čak 30 kontejnera, odnosno 29.000m2 kamene mineralne vune.

"Potvrda da je fabrika u Surdulici postigla svetski priznat kvalitet koji je jednako prihvaćen kako u Evropi tako i u ostalim zemljama sveta, jeste izvoz naših proizvoda. Plan je da i dalje idemo u smeru povećanja proizvodnje i izvoza naših proizvoda", izjavio je Tihomir Civkaroski, generalni direktor za zemlje Balkana, Kipra i Malte.

Proizvodi će biti ugrađeni u ravne krovove koji su karakteristični za industrijske i komercijalne objekte. Partnerske kompanije iz Saudijske Arabije prepoznale su da kamena mineralna vuna u ovim sistemima predstavlja najbolje rešenje sa aspekta termičke i zvučne zaštite, a ono što je od posebnog značaja jeste i zaštite od požara, koja je veoma bitna imajući u vidu njihovu namenu i boravak velikog broja ljudi u njima.

Prednost ovog sistema prilikom same izgranje je povoljna cena i brza montaža. Podaci pokazuju da je to umnogome uticalo i na Srbiju, i da iz godine u godinu raste broj objekata koji kao krovnu konstrukciju imaju sistem ravnog krova sa kamenom mineralnom vunom. Neki od mnogobrojnih investitora koji su se već odlučili za ovaj sistem su: "Grundfos", "Bosch", "Milsped", "Falke", "Benetton" i mnogi drugi.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...