Nastavak izgradnje studentskog doma u Nišu krajem avgusta

09.08.2013. | E-kapija

Izgradnja studentskog doma u Nišu kod tehničkih fakulteta na Gradskom polju, koja je počela pre četiri godine, nastaviće se krajem avgusta, a u novom domu biće mesta za još 500 niških akademaca. To je potvrdio direktor Studentskog centra u Nišu, Rade Rajković.

- Izgradnja doma je počela pre četiri godine, sredstvima iz Evropske investicione banke, ali u međuvremenu radovi su stopirani zbog zastoja u prenosu novca, koji je stopirao ne samo ovaj, već i ostale projekte. Sada je taj problem rešen i dugo očekivan nastavak radova krenuće najverovatnije krajem ovog meseca – kaže Rade Rajković.

Vest o nastavku izgradnje Studentskog doma pre samo nekoliko dana stigla je iz Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a "oživljavanje" gradilišta koje je u protekle četiri godine bukvalno zaraslo u korov označiće početak druge faze izgradnje doma.

Ovo je izuzetno velika investicija i za završetak zgrade do krova, zastakljivanje i izgradnju dela kanalizacione i vodovodne mreže potrebno je oko 150 miliona dinara, a za nastavak radova na drugoj fazi neophodno je još 240 miliona dinara. U sve ovo nije uračunato opremanje doma nameštajem, ali bitno je da Niš dobije još jedan dom koji je preko potreban studentima u Nišu.

Završetkom nove zgrade, studentima će na rsapolaganju biti još nešto preko 500 mesta u "studenjaku", što je uvećanje sadašnjeg kapaciteta za oko 60%, jer trenutno u Nišu ima 938 mesta u domovima. Ovo nažalost neće obezbediti svima smeštaj u domu, jer se na konkurs prijavi i duplo više studenata nego što ima mesta, čak oko 2.000 njih.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...