Novi Beograd: Vojvođansku guše kola i smeće

15.07.2013. | Novosti

Nastavak širenja Vojvođanske ulice više puta je odlagan, a nadležni očekuju da će se putari na saobraćajnicu vratiti ove godine. U toku je postupak javne nabavke za izvođenje radova od Gandijeve ulice do Ulice Dušana Vukasovića. Dok se gradilište ne otvori i neimari ne pokrenu mašine, ovaj potes će i dalje biti neugledan i zapušten.

Leva strana Vojvođanske ulice ka Surčinskoj ulici je u ovih 500 metara puna đubreta, starih stvari, odbačene bele tehnike i nameštaja. Na putu budućem asfaltu je i drveće i trava sa korovom koji je na nekim mestima čovekove visine. Svašta se krije u ovoj šumi zapuštenog zelenila. Ostaci starih, porušenih kuća, maltera, šuta, armature...

Bežanijci kažu da se u grmlju često krije jedan stari sakupljač sekundarnih sirovina, koji svoju muku čuva i prodaje. Na tom mestu je i natpis sa pogrdnim rečima i kontejnerom za stari papir. Na stanicama, koje čekaju uređenje, teško je ući u autobuse, jer je kad pada kiša klizavo od prašine i blata, kažu sugrađani.

- Buduću trasu ulice u Vojvođanskoj je "preprečilo" i igralište Osnovne škole "Jovan Sterija Popović". Početkom godine pribavljeno je pravosnažno odobrenje za izgradnju – kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju, koja je zadužena za rekonstrukciju. Deonica koja će se raditi dužine je oko 900 metara. Očekujemo da radovi počnu ove godine, odmah po završenom postupku izbora izvođača radova i zaključivanja ugovora.

Kada posao bude završen, dvosmerna ulica sa po jednom trakom postaće široki bulevar. Na pomenutoj deonici planirane su po tri saobraćajne trake u oba smera, između kojih će se nalaziti razdelna traka širine četiri metra. Sa obe strane kolovoza predviđene su biciklističke staze, trotoari i zelenilo, a ukupna širina čitavog profila saobraćajnice je 36 metara. Vojvođanska ulica će posle radova biti dugačka ukupno 1.491 metar.


Žila kucavica Novog Beograda

Čitav prostor Novog Beograda ispresecan je modernim saobraćajnicama u dužini od 160 kilometara. Vojvođanska ulica je glavna saobraćajnica koja prolazi kroz naselje Bežanija i predstavlja jednu od glavnih veza zaposlenima, učenicima i studentima iz novobeogradskih blokova i prigradskih naselja sa centralnim delovima Beograda.

Njome prolazi šest linija gradskog saobraćaja, kao i prigradske linije za Jakovo, Dobanovce i druga naselja ovog dela Srema, a odvija se i značajan putnički i teretni saobraćaj.

Prva faza pre četiri godine

Rekonstrukcija prvih 800 metara Vojvođanske ulice završena je pre četiri godine. Od tada u ovom delu ulice vozila saobraćaju u po tri trake u oba smera. Već posle prve faze radova povećala se protočnost i bezbednost odvijanja saobraćaja.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...