IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Beograd: Vojvođansku guše kola i smeće

15.07.2013. | Novosti

Nastavak širenja Vojvođanske ulice više puta je odlagan, a nadležni očekuju da će se putari na saobraćajnicu vratiti ove godine. U toku je postupak javne nabavke za izvođenje radova od Gandijeve ulice do Ulice Dušana Vukasovića. Dok se gradilište ne otvori i neimari ne pokrenu mašine, ovaj potes će i dalje biti neugledan i zapušten.

Leva strana Vojvođanske ulice ka Surčinskoj ulici je u ovih 500 metara puna đubreta, starih stvari, odbačene bele tehnike i nameštaja. Na putu budućem asfaltu je i drveće i trava sa korovom koji je na nekim mestima čovekove visine. Svašta se krije u ovoj šumi zapuštenog zelenila. Ostaci starih, porušenih kuća, maltera, šuta, armature...

Bežanijci kažu da se u grmlju često krije jedan stari sakupljač sekundarnih sirovina, koji svoju muku čuva i prodaje. Na tom mestu je i natpis sa pogrdnim rečima i kontejnerom za stari papir. Na stanicama, koje čekaju uređenje, teško je ući u autobuse, jer je kad pada kiša klizavo od prašine i blata, kažu sugrađani.

- Buduću trasu ulice u Vojvođanskoj je "preprečilo" i igralište Osnovne škole "Jovan Sterija Popović". Početkom godine pribavljeno je pravosnažno odobrenje za izgradnju – kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju, koja je zadužena za rekonstrukciju. Deonica koja će se raditi dužine je oko 900 metara. Očekujemo da radovi počnu ove godine, odmah po završenom postupku izbora izvođača radova i zaključivanja ugovora.

Kada posao bude završen, dvosmerna ulica sa po jednom trakom postaće široki bulevar. Na pomenutoj deonici planirane su po tri saobraćajne trake u oba smera, između kojih će se nalaziti razdelna traka širine četiri metra. Sa obe strane kolovoza predviđene su biciklističke staze, trotoari i zelenilo, a ukupna širina čitavog profila saobraćajnice je 36 metara. Vojvođanska ulica će posle radova biti dugačka ukupno 1.491 metar.


Žila kucavica Novog Beograda

Čitav prostor Novog Beograda ispresecan je modernim saobraćajnicama u dužini od 160 kilometara. Vojvođanska ulica je glavna saobraćajnica koja prolazi kroz naselje Bežanija i predstavlja jednu od glavnih veza zaposlenima, učenicima i studentima iz novobeogradskih blokova i prigradskih naselja sa centralnim delovima Beograda.

Njome prolazi šest linija gradskog saobraćaja, kao i prigradske linije za Jakovo, Dobanovce i druga naselja ovog dela Srema, a odvija se i značajan putnički i teretni saobraćaj.

Prva faza pre četiri godine

Rekonstrukcija prvih 800 metara Vojvođanske ulice završena je pre četiri godine. Od tada u ovom delu ulice vozila saobraćaju u po tri trake u oba smera. Već posle prve faze radova povećala se protočnost i bezbednost odvijanja saobraćaja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;