Valjevo: Obaveze umesto obećanja

10.07.2013. | Novosti

Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju grada sačinila je zbornik projekata i planova razvoja u naredne četiri godine, pod naslovom "Valjevo – centar zapadne Srbije". Istovremeno, napravljen je i katalog za potencijalne investitore, preveden na nekoliko svetskih jezika...

Dragan Jeremić, direktor Direkcije – predstavljajući dva izdanja – istakao je da Valjevo suštinski zaslužuje da bude centar zapadne Srbije, podsetivši da je, još 2000, objavljena knjiga sa planovima celovite komunalne gradnje tadašnje opštine.

- Dobar deo tog sadržaja nalazi se i u novoj knjizi, što znači da za 13 proteklih godina nismo mnogo napredovali – kaže Jeremić. - Očekujemo, međutim, da u naredne četiri godine svi projekti iz zbornika "Valjevo – centar zapadne Srbije" budu ostvareni. Jer, ovo nije spisak obećanja, s obzirom na to da se već realizuje dobar deo projekata i ideja iz ove knjige. Ako sve bude kako treba, naš cilj je da ovo postane zbornik urađenih poslova u gradu Valjevu.

Jeremić najavljuje da će knjiga biti podeljena svim odbornicima i relevantnim gradskim faktorima, tim pre što je nastala na osnovu deklaracije koju su koalicioni partneri potpisali posle najnovijih lokalnih izbora.

- Za realizaciju svega što smo obećali potrebne su sve stranke na vlasti, bez ikakve opstrukcije – upozorava Jeremić. - Obećavam da ću javnost obavestiti ko je ispunio svoj deo obećanja, a ko nije, iako je mogao. U knjizi su, inače, pravci razvoja grada: od infrastrukturnog uređenja, vodovodne i kanalizacione mreže, gasifikacije, ekologije, razvoja sporta i privrede, do Divčibara, ali i mesnih zajednica koje smo posetili i, zajedno sa njima, sačinili liste prioriteta. Ovim, praktično, najavljujem sasvim drugačiji pravac razvoja grada i poslove Direkcije, koja je praktično najveći operativac.

U katalogu za investitore, koji je takođe priredila Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju grada, nalaze se svi objekti i parcele na kojima mogu da se razvijaju poslovi. Zato će, saznajemo, biti štampan na pet svetskih jezika i dostavljen ambasadama država koje su zainteresovane da investiraju u Valjevu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...