INFONET-468X60-BANNER

Leva traka od Batajnice do Dobanovaca gotova do maja 2014

24.06.2013. | Tanjug

Cela leva traka auto-puta na obilaznici oko Beograda, od Batajnice do Dobanovaca, biće završena do maja iduće godine, najavili su u nedelju izvođači radova u razgovoru sa ministrom saobraćaja Milutinom Mrkonjićem. Mrkonjić je kazao da se mnoge strane firme interesuju za učešće u završetku gradnje obilaznice oko Beograda, koja je deo putnog Koridora 10.

On je pohvalio radnike koji grade most kod Batajnice za levu traku autoputa, jer rade neumorno i na viskim temepraturama, da bi što pre bila kompletirana obilaznica.

U firmi "MBA Miljković", koja je podizvođač radova, kažu da se izvode intenzivni radovi na gradnji "levog" mosta-nadvožnjaka, u dužini od kilometar i po, koji je sastavljen od četiri zasebne konstrukcije. Na tom delu obilaznice angažovane su firme "Ratko Mitrović - Niskogradnja" i "Planum".

Direktor firme "Ratko Mitrović - Niskogradnja" Ilija Ðorđević je kazao da se ta firma pripremamo i za početak radova na izgradnji punog profila, odnosno druge trake, obilaznice oko Beograda od Dobanovaca do Ostružničkog mosta preko Save. Projekti su pripremljeni i trenutno su na reviziji, a ugovor je potpisan i radovi bi trebalo da počnu u narednih mesec dana, rekao je Ðorđević.

Deo obilaznice oko Beograda, od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače do novog tunela Straževica, u ukupnoj dužini oko 16 kilometara, otvoren je za saobraćaj početkom maja prošle godine. Na taj način je izmešten teški saobraćaj iz Beograda, s obzirom da je povezano ukupno 40 kilometara obilaznice od petlje Batajnica do izlaza iz tunela Straževica.

Ostaje da se izgradi još deonica od tunela Straževica do Bubanj potoka, u dužini od sedam kilometara, gde još nije izgrađena ni jedna traka auto-puta, a saobraćaj se na tom delu odvija Kružnim putem.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;