Za obnovu plovnog puta na Savi obezbeđeno milion evra

05.06.2013. | Beta

Ministarstvo saobraćaja Srbije saopštilo je juče da je obezbedilo milion evra za ulaganje u prvu fazu radova na obnovi plovnog puta na reci Savi. Kako se navodi u saopštenju, to će omogućiti da se posle dve decenije u plovni put na Savi investira značajna suma novca.

Za kompletnu rehabilitaciju i sve planirane aktivnosti na reci koja povezuje sedam miliona ljudi u četiri države neophodno je obezbediti oko 15 miliona evra

Obezbeđena sredstva omogućiće da se na reci Savi, koja povezuje Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, investira u revitalizaciju i saniranje, pre svega problematičnih tačaka, kako bi se omogućila bezbedna i sigurna plovidba.

Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić kazao je da je planirano da tokom juna i jula počne obeležavanje plovnog puta u dužini od 104km. Prema njegovim rečima, to se odnosi na postavljanje obalskih i oznaka na plovnom putu.

Uporedo sa tim poslom, dodao je Mrkonjić, dogovoreno je da se izvrši periodično održavanje ranije postavljenih obalskih oznaka na delu od 104 do 211 kilometara, praktično do granice sa Bosnom i Hercegoviniom.

On je kazao i da je Direkcija za vodne puteve Plovput angažovana na pripremi dokumentacije i neophodnih procedura za izvođenje tehničkih radova i na kritičnim sektorima od 72 do 104 kilometra.

- Sve pobrojane predradnje neophodno je obaviti u naredna dva meseca kako bi početkom septembra krenuli u realizaciju kompletnog posla - kazao je Mrkonjić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

GROLIT-RAD
GROLIT-RAD
BEOGRAD-OSTRUŽNICA
www.grolitrad.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...