INFONET-468X60-BANNER

Investitori zanteresovani da grade na Staroj planini

20.05.2013. | Tanjug

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je u petak (17. maj 2013.) da će u narednih sedam do deset dana biti raspisan javni poziv za privatne investitore koji žele da ulažu i grade nove hotele na Staroj planini, i da za to već postoji interesovanje pet kompanija.

Dinkić je u izjavi novinarima na proslavi Dana opštine u Knjaževcu rekao da kada se saberu investicije svih zainteresovanih kompanija, dostižu više od 40 miliona evra i omogućava se izgradnja smeštajnih kapaciteta od oko 2.000 ležajeva.

- Ono što je sada izraženo kao interes su investicije veće od 40 miliona evra, ali ćemo kada potpišemo ugovore i kada se investicije realizuju, videti koliko će to tačno biti, rekao je on.

Prema Dinkićevim rečima, na Staroj planini predviđena je gradnja manjih hotela, i porodičnih apartmana, svi investitori su dobrodošli, a država je prvi korak uradila, napravila je infrastrukturu i prvi hotel, i sada se očekuje da krenu investicije privatnog sektora.

Prvi ugovori trebalo bi da budu zaključeni tokom leta, a onda će sve zavisiti od brzine izdavanja građevinskih dozvola, ali bi izgradnja hotela u najvećem obimu trebalo da se dešava tokom sledeće godine, tako da krajem 2014. počnu da primaju prve goste.

Dinkić je napomenuo i da bi među zainteresovanim investitorima najveće ulaganje trebalo da ima austrijski "Falkensteiner" koji upravlja postojećim hotelom, i koji ima plan da u narednih tri do pet godina napravi čak osam novih manjih hotela.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;