INFONET-468X60-BANNER

Gemax i turski gigant Tadža zajedno osvajaju građevinsko tržište Balkana

18.04.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Gemax  i jedna od najvećih turskih građevinskih kompanija 17. aprila potpisali su Sporazum o strateškoj saradnji, koji će omogućiti njihov zajednički nastup na građevinskom tržištu Srbije i regiona. Sporazum podrazumeva osnivanje zajedničkog preduzeća, koje bi olakšalo dobijanje poslova i upošljavanje srpskih građevinaca na projektima visokogradnje i niskogradnje, prvenstveno infrastrukturnih objekata. Zahvaljujući sporazumu biće uposleno 600 radnika iz Srbije, a procenjuje se da vrednost projekata  na kojima će biti angažovana srpsko-turska firma iznosi  250 miliona evra na godišnjem nivou. Sporazum, koji je potpisan na neograničen vremenski period, podrazumeva da će srpski Gemax angažovati radnu snagu, materijal i mehanizaciju.

Prilikom potpisivanja sporazuma Đorđo Antelj, osnivač kompanije Gemax, istakao je da reč o veoma značajnom poslovom potezu, ne samo za Gemax, već i za građevinski sektor u Srbiji.

“Zahvaljujući impresivnim referencama kompanije Tadža koja je poznata po izuzetnom kvalitetu gradnje u kratkim vremenskim rokovima, srpska građevinska industrija će lakše dolaziti do poslova u Srbiji i regionu. Cilj je da srpske građevinske kompanije, zahvaljući ovakvim partnerstvima ravnopravno učestvuju na svim tenderima koji su pod pokroviteljstvom Evropske unije i drugih velikih investitora”, rekao je Antelj i podvukao da analize pokazuju da će krajem ove i početkom 2014. godine, doći do snažnog oporavka građevinskog sektora, zahvaljujući finansijskim stimulacijama Vlade Republike Srbije,  kombinovanim sa merama deregulacije.

Očekuje se da porast investicija u oblasti građevinarstva ove godine iznosi oko pet, a sledeće oko sedam odsto. Đorđo Antelj je ukazao da je početna vrednost najavljenih investicija u građevinskom sektoru Srbije oko 500 miliona evra i da će one direktno i indirektno uposliti najmanje 10.000 ljudi.

Tajar Akurt (Tayyar Akkurt) direktor i vlasnik kompanije Tadža, rekao je da se ova kompanija opredelila za saradnju sa kompanijom Gemax zato što je reč o najvećoj privatnoj građevinskoj kompaniji sa tradicijom dugom više od 20 godina, koja je tokom svog postojanja ostavila pečat u građevinskom sektoru Srbije.

“Verujemo da će naše bogato iskustvo i finansijska stabilnost omogućiti uspešan zajednički nastup na građevinskom tržištu u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Tržište regiona i Srbije za nas je veoma interesantno imajući u vidu očekivani razvoj infrastrukturnih objekata i projekata visokogradnje”, podvukao je Akurt.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;