"Trimo inženjering" počinje proizvodnju novih sendvič panela sa ispunom od poliuretana

29.05.2009. | Beta

Kompanija za proizvodnju vatrootpornih krovova i fasada "Trimo inženjering" iz Beograda najavila je da će ovih dana početi proizvodnju novog izolacionog sendvič panela za potrebe prehrambene, farmaceutske i biotehničke industrije.

- Počinjemo proizvodnju sendvič panela sa ispunom od poliuretana, a planirana proizvodnja te nove vrste panela iznosi oko 30% dosadašnje godišnje proizvodnje vatrootpornih panela na liniji, čiji je godišnji kapacitet više od milion kvadrata - rekao je direktor te kompanije Damir Kočan.

On je istakao da iako je poliuretanski panel prisutan na srpskom tržištu, "Trimov" novi proizvod, kao i paneli sa ispunom od mineralne vune koje proizvodi "Trimo inženjering", jedini su domaći paneli koji imaju sertifikat o usaglašenosti sa evropskim standardom EN 14509:2006.

- To znači da i proizvodnja i proizvodi ispunjavaju evropski standard kojim su propisani zahtevi za industrijsku proizvodnju krovnih i fasadnih sendvič panela, odnosno da su bezbedni za ljudsku upotrebu - kazao je Kočan.

Prema njegovim reccima, "Trimovi" proizvodi iz Srbije moći će da se izvoze i na tržište Evropske unije, a za početak, plan je da se paneli plasiraju na tržište zemalja Jugoistočne Evrope.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !
novosadjanin 02.11.2020.
Gospodine Nenade, slazem se u celini Vaseg ...