INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Alternativa u doba korone: Nova proizvodna linija termoizolacionih panela, nova radna mesta

13.05.2021. | Gradjevinarstvo.rs

U potrazi za pozitivnim pričama iz poslovnog sveta uprkos krizi uzrokovanoj pandemijom korona virusa, jedna regionalna kompanija odvažno korača ka novim poduhvatima. Reč je o kompaniji Alternativa d.o.o. Sarajevo, koja u narednom periodu planira da pusti u rad još jednu proizvodnu liniju termoizolacionih panela.

Prva linija termoizolacionih panela

Prva linija termoizolacionih panela

Prva takva linija u Alternativu je stigla 2017. godine i radi maksimalnim kapacitetom, što znači da je tržište prepoznalo kvalitet i potrebu za ovim proizvodima.

- Obzirom da se prethodna nabavka linije termoizolacionih panela pokazala kao veoma uspešna investicija, u aprilu prošle godine smo potpisali ugovor o isporuci nove linije sa renomiranim italijanskim dobavljačem. Do sada je isporučeno 15 pošiljki opreme, a do polovine tekuće godine očekujemo dolazak preostalih 20 pošiljki. Nakon što se isporuči kompletna oprema, pristupiće se montaži iste i probna proizvodnja može početi već u jesen ove godine - saopštili su iz Alternative.

Konstantnim investiranjem u opremu i stalnim osposobljavanjem kadrova, Alternativa je u ovom delu Evrope postala apsolutni lider u proizvodnji termoizolacionih panela, profilisanih limova i pratećih elemenata za krov i fasadu. Vrednost planiranih ulaganja za 2021. godinu iznosi cca 5 miliona €.

Nova linija- ermoizolacionih panela u dolasku

Nova linija- ermoizolacionih panela u dolasku

Da pandemija korona virusa ovoj kompaniji nije stala na put nizanja uspeha svedoče rezultati koje postižu kako na domaćem tako i na ino tržištu. Interesantan je podatak da je preko 50% proizvedenih termoizolacionih panela izvezeno. Svesni situacije koja je zahvatila ceo svet, Alternativa je pre svega vodila računa o pravovremenim nabavkama materijala, bez obzira na cene koje su nekontrolisano "divljale", kako bi mogla pratiti sve ozbiljne projekte u Bosni i Hercegovini, Srbiji, i drugim zemljama regiona, a sve više stiče i poverenje Slovenije, Mađarske, Austrije i Nemačke.

Velike investicije za sobom povlače i otvaranje novih radnih mesta. U prvoj polovini aprila jedanaest novih radnika je dobilo priliku da bude deo Alternativinog tima, a puštanjem u rad nove linije očekuje se potreba za dodatnom radnom snagom, čime će ukupan broj premašiti 150 zaposlenih.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;