IZOLACIJA-468X60-BANNER

Status čačanske Fabrike reznog alata biće poznat do jula 2014

05.04.2013. | Tanjug

Čelnici grada Čačka najavili su u četvrtak (04. aprila 2013. godine), tokom posete Fabrici reznog alata (FRA), da će lokalna samouprava u skladu sa svojim mogućnostima pomoći boljem pozicioniranju tog preduzeća na tržištu.

Zamenik gradonačelnika Radenko Luković je, u razgovorima s menadžmentom preduzeća, naveo da fabrici nedostaje milion evra prihoda da bi pozitivno poslovala, i izrazio očekivanje da će u ovoj godini takav rezultat ostvariti.

- Fabrika se trenutno nalazi u fazi restrukturiranja, a status preduzeća treba da se reši do 30. juna sledeće godine - objasnio je on.

Direktor FRA, Milan Vidaković kazao je da su fabriku očuvali radnici, iako je poslovala sa gubitkom, precizirajući da je, po završnom računu, minus u prošloj godini bio 150 milona dinara.

Da bi preduzeće ostvarilo dobit, dodao je on, potrebno je da na godišnjem nivou fakturiše 6 miliona evra.

- Sami smo obezbeđivali poslove, bez pomoći Komore, Unije poslodavaca i drugih subjekata - izjavio je Vidaković Tanjugu i dodao da u ovom trenutku nema dovoljno ugovorenih poslova za realnu ekonomiju.

Cilj je, kako je naglasio, da se pronađu novi kupci, kako bi se proširio i obim proizvodnje.

- Na dobrom smo putu da to ostvarimo. Imali smo posetu kompanije iz Turske koja je zainteresovana za naše proizvode, tako da očekujemo povratne signale - rekao je Vidaković.

Radnici primaju redovno platu, a doprinosi su sporadično izmireni, dok se obaveze prema dobavljačima i usluge javnim preduzećima redovno plaćaju, dodao je on.

Vidaković je podsetio da FRA izvozi u Ameriku, Rusiju, Iran i Poljsku.

Fabrika reznog alata osnovana je 1953. godine. Proizvodi alate od visokokvalitetnih čelika, tvrdog metala, keramičkih pločica i drugih super tvrdih materijala koji se mogu koristiti u tehnološkom procesu za sve vrste obrade metala, nemetala, drveta, papira i minerala. Trenutno upošljava 570 radnika.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...