INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro završetak spa i velnes centra u Obrenovcu

04.04.2013. | E-kapija

Projekat Obrenovačke banje, započet 2009. godine, biće završen krajem ove ili početkom sledeće godine, najavljuje lokalna uprava. Projekat finansijski podržava Sektor za turizam Ministarstva finansija, a sekretar tog ministarstva dr Goran Petković posle obilaska radova je izjavio da je svetska ekonomska kriza uticala da ovaj projekat ne ugleda svetlost dana u svom punom obliku.

- Te 2008. godine započeli smo ambiciozno ovaj projekat koji je trebalo da sadrži tri lamele. Međutim kriza nas je sve preduhitrila i sada smo morali da preprojektujemo ovaj objekat i da u jednoj lameli napravimo kompletan spa centar. Objekat će posedovati vrlo tražene spa i velnes sadržaje kao što su: tursko i rimsko kupatilo, bazen, slana soba, sale za vežbanje, đakuzi kade i sve prateće sadržaje. Ministarstvo je od početka finansijski podržavalo ovaj projekat i učestvovalo u izgradnji do sada. U drugoj fazi mi smo obezbedili sredstva za projekat u vrednosti od 55 miliona dinara za završetak unutrašnjih radova - kazao je Petković.

Obrenovački velnes centar imaće prizemlje i sprat. U prizemlju će biti smešteni bazen, slana soba, sauna tursko i rimso kupatilo, a na prvom spratu će biti sala za vežbanje, fitnes sala, apartmani, sobe za masažu, kozmetički i frizerski salon.

Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković naglasio je da se data obećanja ispunjavaju:

- Ja sam dao reč da će se svi započeti objekti završiti i privesti nameni. Naše odeljenje za razvoj je obezbedilo sredstva od Ministarstva finansija i privrede za završetak spa centra. Mi ćemo kao grad imati jedno mesto za ponos, pre svega za one kojima posao donosi mnogo stresa i ovde će imati mogućnost za oporavak. Sa obzirom na to da je ovakav objekat kuriozitet u ovom delu Beograda možemo računati i na goste koji su u prolazu ili na odmoru u ovom delu Srbije. Za nekoliko godina ovo će biti izuzetna lokacija sa kompletno renoviranim hotelom, uređenim zatvorenim bazenima i sa spa centrom služiće na ponos svim Obrenovčanima - kazao je Čučković.

Kako je "eKapija" ranije pisala, Odsek za turizam Ministarstva finansija i privrede izdvojio je 351 miliona dinara za obnovu hotela "Obrenovac". Početak radova na rekonstrukciji očekuje se u septembru, a završetak radova na leto 2014. godine.

Arhitekta Branka Bošnjak je naglasila da je ovo bio svojevrsni izazov sa stručne strane:

- Mi smo morali da prenamenimo osnovni projekat koji je imao tri lamele i koji smo morali da sada spakujemo u jedan objekat. Spa centar će se sastojati od savremenih, rekreativnih, zabavnih i terapeutskih sadržaja. Takođe planirali smo da u okviru samog centra radi i restoran zdrave hrane kao i kafić. Uglavnom će sve biti podređeno korisnicima a izgradnja će biti na jednom vrhunskom nivou po svim evropskim standardima - rekla je Bošnjak.

Po rečima bivšeg Predsednika GO Obrenovac Nebojše Ćerana postoje objekti i projekti koji se rade u više mandata.

- Jako je bitno završiti započete objekte koji su ostali nedovršeni. Mi nismo mogli da znamo i računamo na krizu ali mi je jako drago što je ova administracija pronašla sredstva i omogućila da se nastavi izgradnja ovog objekta. Ne treba ni smetnuti sa uma i ekonomski aspekt spa centra i mogućnost da se zaposli određen broj ljudi u samom centru - istakao je Ćeran.

Izvođač radova je JP za izgradnju Obrenovca, rok za završetak radova je kraj 2013. i početak 2014. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;