INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Srpske firme ponovo grade u Iraku

18.03.2013. | Novosti

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević i predstavnci osam građevinskih preduzeća iz Srbije, završili su u nedelju (17. mart 2013.) trodnevnu zvaničnu posetu Iraku, saopšteno je iz Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Sa iračkim ministrom građevina Muhamedom al Daradžijem i direktorima državnih građevinskih kompanija, usaglašeni su modaliteti učešća srpskih firmi u obnovi i izgradnji novih infrastrukturnih objekata u Iraku.

Predstavnici srpskih i iračkih firmi specijalizovane za izgradnju puteva, mostova, stambenih i javnih objekata, isporuku materijala i opreme, dogovorili su na sastancima u Bagdadu i u provinciji Vasit formiranje mešovitih preduzeća u cilju zajedničkog učešća na tenderima i realizaciji projekata u Iraku, među kojima su najznačajniji izgradnja mreže autoputeva, kao i podizanje novih škola, bolnica i stambenih naselja.

Predstavnici dve strane potpisali su i memorandum o tehničkoj saradnji, zahvaljujući kome će srpskim preduzećima u Iraku biti omogućeno brže i lakše otvaranje predstavništava, a predviđeno je i da tokom maja ove godine, u cilju produbljivanja dogoverenog partnerstva, Srbiju poseti iračka delegacija, koja će obići naše najznačajnije građevinske kompanije.

Pored Stevana Nikčevića u Iraku su boravili predstavnici preduzeća "Energoprojekt", "Napred", "Putevi Užice", "Jedinstvo Užice", "Goša montaža", "Antikor", "Milinković kompani" i "Bak d.o.o., navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 1

DRAGAN 27.03.2013 15.00.42

NA KOJI NAČIN SU IZABRANE FIRME KOJE ĆE PREDSTAVLJATI GRAĐEVINARE SRBIJE? ČAK DVE IMA IZ UŽICA!?

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;