SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za završetak "Filmskog grada" 200 evra po kvadratu

27.02.2013. | Novosti

Izvođači građevinskih radova i poverioci kompanija "Stankom" i "Delta legal", koje su u stečaju, zatražili su u ponedeljak da se nastavi izgradnja objekata "Filmski grad" na beogradskoj opštini Čukarica, površine 47.000 m2, a ne da se te firme iz stečaja guraju u bankrot, što se, kako tvrde, i čini. I pozvali su državu da se umeša u ceo slučaj.

Prema rečima graditelja, potrebno bi bilo doplatiti još 200 evra po kvadratu kako bi se naselje sagradilo do kraja. Tu količinu novca plaćali bi i oni koji su već isplatili stanove jer bi suma bila ravnomerno raspoređena među kupcima. Ukoliko bi se iz stečaja sprovela reorganizacija i nastavili građevinski radovi, to bi stvorilo uslove da se ljudi, koji su kupili sporne stanove, usele, zaposli građevinska operativa i namire poverioci, rečeno je na konferenciji za novinare.

Života Milinković iz "Q&Q United" rekao je da se imovina "Stankoma" od pre dve godine rasprodaje ispod tržišne cene što ide na štetu i poverilaca i države.

- Do sada je sve prodato po početnoj ceni 50% manje od tržišne – kaže Milinković. - Kada dođu na red nezavršeni objekti, cena će biti beznačajno niska. Priznata potraživanja poverilaca su 50 miliona evra, a ovakvom prodajom se neće dobiti više od 15 miliona.

Šta radi stečajna upravnica?

Izvođači radova "Gir produkt", "Q&Q United", "Kobset", "Bitelić gradnja", "Trgomontaža", "Letač" i "Tegomont" su optužili stečajnu upravnicu "Stankoma" Andrijanu Živanović da radi za ličnu dobit, a ne u interesu poverilaca. Oni su mišljenja da se "namerno blokira pozitivan ishod stečaja, odnosno reorganizacija".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;