INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja fabrike vode u Zrenjaninu vredne 25,6 miliona evra počinje na proleće 2013

20.02.2013. | Beta

Voda iz zrenjaninskog vodovoda zabranjena je za piće i pripremanje hrane već devet godina, a izgradnja fabrike vode u tom gradu, kako je danas izjavio zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, trebalo bi da počne na proleće ove godine.

On je potsetio da je Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" aprila prošle godine sa nemačkom kompanijom "Wassertechnik" potpisalo ugovor o izgradnji postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu, vredan 25,6 miliona evra.

Janjić je pojasnio da je, kako je ugovorom i predviđeno, toj nemačkoj kompaniji dat rok od šest meseci da ispita i pronađe odgovarajuću tehnologiju za prečišćavanje vode, a zatim i dodatnih šest meseci da utvrdi da li je u mogućnosti da prečisti zrenjaninsku vodu, kako bi ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

- Ukoliko se to desi, krenućemo u izgradnju fabrike. Do sada smo u nekoliko navrata imali sastanke sa predstavnicima "Wassertechnik"-a održana je i prezentacija postrojenja, i dobili smo uveravanja da su na dobrom putu i da ćemo u izgradnju moći da krenemo ovog proleća – kazao je Janjić.

Ugovor sa "Wassertechnik"-om predviđa da celokupan posao bude završen u roku od tri godine, a onda bi ta kompanija, zajedno sa zrenjninskim "Vodovodom i kanalizacijom", narednih 15 godina brinula o snabdevanju Zrenjanina kvalitetnom vodom za piće, uz godišnju preradu i isporuku 6,5 miliona kubika, odnosno do 300 litara u sekundi.

Definisana je i cena vode iz buduće fabrike za potrošače. Troškovi prerade ne mogu preći 0,34 evra, a za potrošače će cena biti do 0,75 evra po kubnom metru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;