INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja prve hale veletržnice u Beogradu u februaru 2013

05.02.2013. | E-kapija

Izgradnja prve hale beogradske veletržnice počeće do kraja februara ove godine. Dokapitalizacijom, vrednom 2,4 miliona evra, biće obezbeđena sredstva za izgradnju najsavremenije hale površine 10.400 metara kvadratnih namenjene trgovini na veliko.

- Završetak radova očekujemo u julu, pa potom početak funkcionisanja prve hale. Naša ideja je da posle prvog objekta krene izgradnja druge hale. U vlasničku strukturu je ušlo 12 ulagača koji su kupili 13 bokseva, a preostale 24 jedinice biće ponuđene opštinama i kompanijama u aprilu ove godine, pa ako ostane mesta ponudićemo komercijalnim korisnicima – kaže za Vladimir Šobot iz "Veletržnice" Beograd.

Za izgradnju prve hale zadužena je kompanija "Amiga" u konzorcijumu sa firmama "Šidprojekt" iz Šida, "Set" iz Šapca i "Geosistem" iz Beograda. U vlasničku strukturu "Veletržnice" prve će ući osam opština (Ub, Ivanjica, Obrenovac, Trstenik, Odžaci, Kanjiža, Kikinda i Stara Pazova), tri kompanije ("MK Group", "Panfruit" i "AWLL communications"), kao i poljoprivredno gazdinstvo "Radoljub Marković", koji će na taj način sebi obezbediti prodajni prostor na "Veletržnici" i upola manje cene zakupa u odnosu na ostale ponuđače.

"MK Group" i AWLL uložiće po 450.000 evra čime stiču tri izložbene jedinice ukupne površine do 600 metara kvadratnih i 1,5% vlasništva, dok će ostali partneri uložiti po 150.000 evra i obezbediti prostor površine 200 metara kvadratnih uz 0,5% vlasništva.

Ulaskom novih suvlasnika iz svih delova Srbije biće stvoreni uslovi da beogradska veletržnica uskoro ponese naziv Nacionalna veletržnica. Ono što predstavlja posebnu pogodnost za opštine jeste mogućnost da ulaskom na "Veletržnicu" obezbede svojim poljoprivrednicima plasman proizvoda u prestonici gde u prečniku od 60 kilometara živi oko četiri miliona ljudi, a svaki dan "Veletržnicu" poseti 2.000 poslovnih kupaca i očekuje se da posle izgradnje hale taj broj bude dupliran.

Najveća veletržnica u Srbiji nalazi se na atraktivnoj lokaciji na Novom Beogradu na mestu nekadašnje kvantaške pijace i ima direktan pristup Koridoru 10. Površina Veletržnice je 18 hektara, a nakon izgradnje prve hale namenjene trgovini voćem i povrćem u planu je i izgradnja hale za meso, ribu i cveće, kao i dodatne hale za voće i povrće ukoliko bude postojala dovoljna potražnja na tržištu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;