Ništa od rafinerije u Smederevu

05.02.2013. | RTS

Zbog neslaganja u vrhu kompanije "Komiko oversiz" u Amsterdamu, "Komiko oil" neće platiti zakupninu zemljišta za gradnju rafinerije nafte u Smederevu. Krajnji rok za uplatu ističe u ponedeljak.

Rok u kome je "Komiko oil" morao da plati 652 miliona dinara zakupnine zemljišta za gradnju rafinerije nafte u Smederevu ističe 4. februara. Uplata neće stići na račun Grada jer je došlo do neslaganja u vrhu matične kompanije "Komiko oversiz" u Amsterdamu. "Komiko oil" traži još jedno produženje roka jer u posao uvodi drugog investitora o čemu će obavestiti javnost.

Prošle godine Grad Smederevo je tužio "Komiko oil" jer nije poštovo kupoprodajni ugovor i u roku od 60 dana platio zakupninu.

U decembru, smederevska skupština je prihvatila sudsko poravnanje u kome se investitor obavezao da do 4. februara izmiri tu obavezu u protivnom s njim se raskida ugovor.

Rafinerija nafte najavljivana je kao investicija vredna 250 miliona dolara, "Komiko oil" se obavezao da će otvoriti najmanje 500 radnih mesta i, kroz razne donacije, pomoći Smederevu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....
Tijana 08.04.2021.
Kada mogu da se prijavim i gde?
Muvica 07.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije i f...
Ljubisa 07.04.2021.
Pitanje: da li ce moci da se prijave za ref...