INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

WEST 65 : Završni radovi

25.01.2013. | Beobuild.rs

Na gradilištu stambeno-komercijalnog kompleksa “West65” radovi su nalaze u poslednjoj fazi. Na zgradama se izvode završni radovi na enterijeru i fasadi, dok se okolina objekata uređuje i oprema mobilijarom. Useljavanje prvih stanara u novobeogradskom bloku 65 očekuje se u martu ove godine.

Kako je izgradnja prve tri lamele u poslednjoj fazi, posetii smo gradiište kako bi propratili završne radove na unutrašnjosti objekta i njegovoj okolini. Sve tri lamele su na pribižnom stupnju gradnje, sa manjom diferencijacijom od 5-10%. Nema sumnje da će svi neophodni radovi biti završeni u najavljenom roku, a tada će biti i useljene ove tri lamele sa 150 stanova. Podsećamo da je stambeni deo kompleksa zamišljen sa oko 514 stambenih jedinica raspodeljenjih u 11 lamela. U kasnijim fazama master plan projekta pored stambenog dela takođe predviđa izgradnju shopping centra i poslovne kule.

Gradilište je izuzetno aktivno i radi se na svim delovima objekata. Radovi na podzemnim etažama su gotovo završeni, a ostale su samo manje intervencije na povezivanju instalacija, postavljanju signalizacije i protiv požarnih sistema. Prostrana dvospratna garaža rešava sve probleme parkiranja, a implementiraće najsavremeniju digitalnu opremu za pristup. Podzemni deo objekta je posebna konstrukcija koja ne deli noseće stubove sa objektom iznad, a pored garaže sadržaće brojne servisne funkcije, sklonište itd.

Na stambenim lamelama se izvode završni radovi na postavljanju izolacije i fasade. Jedna lamela je pretrpela manje izmene u organizaciji prostora, pa će biti realizovana sa nešto manje stanova veće površine. U unutrašnjosti objekta završeno je uređivanje većine kupatila i kuhinja, koje su opremljene visoko kvalitetnom keramikom velike površine ploča. Postavljanje spoljne aluminijumske stolarije je takođe završeno na objektima, kao i unutrašnje stolarije od masiva visokog kvaliteta. Radnici koje smo zatekli, ugrađivali su gipsane elemente u dnevnom boravku, obavljali manje intervencije na instalacijama, uređenje ulaza, balkona i javnih stepeništa.

Na spoljnom delu objekta završava se fasada. U najvećem delu posao je završen, ali još uvek postoje manje površine na kojima se postavlja izolacija i fasadni malter. Objekat je inače jako dobar primer energetske efikasnosti, o čemu smo govorili u više navrata. Zgrade će pored 10cm debele spoljne izolacije imati i odličan sistem centralnog grejanja i hlađenja, koje će cirkulisati tehničku vodu iz sopstevnog bunara. Zgrada poseduje i gasnu instalaciju u stanovima, što predstavlja kuriozitet na Novom Beogradu, a sistemi grejanja i hlađenja su izvedeni kroz podne ispuste. Ovakvo rešenje, pored štednje prostora za radijatore u samim stanovima, poštedeće fasadu ugradnje split sistema. Sa svim energetskim specifikacijama zgrada će sigurno aplicirati za zelene sertifikate, a biti i dobra primerna tačka za nove standarde u gradnji.

Okolina je takođe u fazi uređivanja. Staze su popločane, formirane su i manje zelene aleje, ugrađeni su podzemni kontejneri, a uskoro kreće uređivanje dečijeg igrališta. Materijali korišćeni za uređivanje okoline objekta su takođe pohvalnog kvalteta. Sa prednje strane objekta izgrađen je manji plato popločan granitnim pločama, a očekuje se postavljanje i ostalog mobilijara kao što su klupe, đubrijere, itd.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;