INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za kanalizaciju u Kruščici kod Bele Crkve milion evra

24.01.2013. | Dnevnik

Potpisivanje ugovora između opštine Bela Crkva i češke firme "Geotest" i otkrivanje table na ulazu u selo, označilo je početak radova na kanalizacionoj mreži u naseljenom mestu Kruščica.

U ime opštine Bela Crkva, kao jednog od partnera u ovom poslu ugovor je potpisao predsednik opštine Stanko Petrović, a u ime češke firme "Geotest", koja je projektant, Lubomir Prohaska.

Projekat je vredan oko milion evra i kako je rekao Stanko Petrović, to je najveći projekat koji opština Bela Crkva radi u saradnji sa Razvojnom agencijom Češke Republike. S naše strane, u realizaciji projekta učestvuju Ministarstvo za energetiku i zaštitu životne sredine Republike Srbije, pokrajinska vlada i opštine Bela Crkva.

Češka strane finansira projekte i izradu kanalizacione mreže, a srpska strana prečistač. Zemljani radovi bi trebalo da počnu krajem marta, a javnom nabavkom, koja će ovih dana biti raspisana, utvrdiće se ko će biti izvođač radova. Kako se moglo čuti od zvaničnika i meštana naselja Kruščica, projekat je značajan za zaštitu životne sredine i poboljšanje kvaliteta života.

Ekonomski savetnik u ambasadi Republike Češke u Beogradu Luboš Joza najavio je da će se dobra saradnja nastaviti i da oni planiraju da u Srbiji rade na ovakvim i sličnim projektima do 2017. godine. U toku ove godine realizovaće se i projekat parnog grejanja za osnovnu školu iz Kruščice.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;