PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Minijaturni stanovi u San Francisku

25.09.2012. | b92

Po planu stambene izgradnje u jednoj četvrti u San Francisku, građani tog američkog grada bi mogli da dobiju stanove među najmanjim u SAD.

Cena iznajmljivanja novih, malih stanova bi, kako se očekuje, bila od 1.200 do 1.500 dolara, izjavio je supervizor Skot Viner za Los Anđeles Tajms.

Ukoliko bude odobrena izmena gradskih građevinskih propisa, biće građeni stanovi i od 20,44 kvadratnih metara što je - po američkom standardu - jedva malo veće od površine dve zatvorske ćelije.

Po sadašnjim pripisima, samo dnevna soba mora da ima bar toliku površinu, piše američki list Los Anđeles Tajms.

Stan bi na 20 kvadratnih metara imao i kuhinju, kupatilo i plakar, a krevete i bi mogli da se pretvore u stolove. Novi stanovi će, tvrde zagovornici, biti jeftinija opcija za mnoge samce koji žive u San Francisku.

Stanovi u San Francisku su se juna u proseku izdavali za više od 2.700 dolara mesečno što je 13 odsto više nego godinu dana ranije, prema podacima istraživačke fimre RealFacts.

U tim stanovima bi mogle da žive najviše dve osobe, a stanovi za više stanara bi morali da imaju bar po 9,3 kvadratnih metara za svakog dodatnog stanara.

Kritičari te ideje kažu da mali stanovi neće pomoći porodicama, a njihova izgradnja bi mogla da poveća gustinu naseljenosti, što bi se negativno odrazilo na javni saobraćaj i druge gradske službe.

Oni smatraju da treba dodatno istražiti tu ideju i prvo je primeniti na malom broju stambenih jedinica.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;