Austrijska kompanija gradi tržni centar po ugledu na pančevački "Aviv Arlon"

31.08.2012. | E-kapija

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, direktor Javnog preduzeća "Privredno tehnološki parkovi" Branko Guslov i Jozef Štraser, vlasnik austrijskog privrednog društva "Tyrolian Real Estate" 29. avgusta su, u Plavoj sali Gradske kuće, potpisali Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik koja je istakla da je otuđenje građevinskog zemljišta usledilo kao rezultat javnog konkursa i postupka licitacije obavljenog u prethodnom periodu, i da je ugovorom o otuđenju obuhvaćeno 40.000 kvadratnih metara zemljišta koje se nalazi na prostoru buduće komercijalne zone - nekadašnje kasarne "Petar Drapšin", poznatije kao Druga kasarna.

Modest Dulić je izjavio da je zadovoljan što je firma "Tyrolian Real Estate" otkupila građevinsko zemljište i time, kako je rekao, omogućila gradu Subotici višestruku korist i dobit.

- Osim 1,28 miliona evra koji će se direktno sliti u budžet grada 15 dana nakon potpisivanja ugovora, firma "Tyrolian Real Estate" je u obavezi da od momenta kad postane vlasnik ovog građevinskog zemljišta uplaćuje sve takse i naknade koje pripadaju gradu na ime imovine koju je stekla. Treća, i dugoročno najvažnija korist za nas svakako jeste činjenica da će ova firma narednih godina investirati značajna sredstva u izgradnju komercijalnih kapaciteta i na taj način omogućiti ono što je i suština naših aktivnosti - otvaranje novih radnih mesta. Četvrti, ali ne i najmanje važan benefit jeste da dolaskom ovako ozbiljnog investitora raste reputacija našeg grada - naglasio je gradonačelnik Dulić.

On je kazao da potencijalni investitori prilikom opredeljivanja za neku lokaciju i odlučivanja gde će investirati svoj kapital vode računa i o iskustvima firmi koje su pronašle svoje mesto u našem gradu.

Jozef Štraser je najavio da će "Tyrolian Real Estate" u Subotici otvoriti tržni centar, da je do sada već realizovao oko desetak takvih centara ili oko 150.000m2 i da je zadovoljan što je transakcija oko otuđenje zemljišta urađena veoma brzo i krajnje profesionalno.

- Na 40.000m2 građevinskog zemljišta mogu da sagradim tržni centar površine 16.000m2, sličan tržnom centru "Aviv park" u Pančevu. Izgradnja tržnog centra počeće na proleće 2013. godine i već na jesen će biti izgrađeno oko 10.000m2. S obzirom na to da se na 40m2 prodajne površine zapošljava jedan radnik, očekujem da će se u novoizgrađenom tržnom centru u Subotici zaposliti oko 300 radnika - rekao je Štraser, i dodao da je za Suboticu saznao tako što je u Tirolu, u jednim lokalnim novinama, pročitao afirmativan tekst o investiciji koju je kompanija "Swarovski" realizovala u subotičkoj Privrednoj zoni "Mali Bajmok".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...