INFONET-468X60-BANNER

Modernizacija topionice u Boru do početka 2014. godine

07.08.2012. | Beta

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da će modernizacije topionice u Rudarskom-topioničarskom basenu "Bor" (RTB), vredna 175 miliona evra, biti završena početkom 2014. godine.

Dinkić je novinarima u Boru kazao da investicija kasni nekoliko meseci, ali je izrazio uverenje da se to može nadoknaditi tako da nova topionica bude u pogonu do početka 2014. i da građani Bora konačno imaju čist vazduh i da nema više zagađenja sumpor-dioksidom.

 

Dačić: Energetika i rudarstvo prioriteti Srbije

- Tamo gde zamru rudnici zamire i čitav grad - rekao je pored ostalog predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, koji je sa ministrima Mlađanom Dinkićem, Milanom Bačevićem i Milutinom Mrkonjićem bio na centralnoj proslavi Dana rudara Srbije u Boru. Prema premijerovim rečima, energetika i rudarstvo su jedan od prioriteta Vlade Srbije, oblast u koju treba najviše ulagati.

-RTB Bor je naša velika komparativna prednost i zato treba ulagati u dalji razvoj ne samo ovog basena već i u revitalizaciju i drugih fabrika koje su naslonjene na borski basen, a samim tim će se to odraziti i na razvoj čitavog kraja koji je strateški jako važan za Srbiju - ocenio je Dačić. Podsećajući da je u borskom basenu pokrenut investicioni ciklus od više od 250 miliona evra, Dačić je naglasio i da RTB Bor treba da pomogne i drugim preduzećima da se oporave i sačuva stanovništvo koje živi u ovom regionu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;