Modernizacija topionice u Boru do početka 2014. godine

07.08.2012. | Beta

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da će modernizacije topionice u Rudarskom-topioničarskom basenu "Bor" (RTB), vredna 175 miliona evra, biti završena početkom 2014. godine.

Dinkić je novinarima u Boru kazao da investicija kasni nekoliko meseci, ali je izrazio uverenje da se to može nadoknaditi tako da nova topionica bude u pogonu do početka 2014. i da građani Bora konačno imaju čist vazduh i da nema više zagađenja sumpor-dioksidom.

 

Dačić: Energetika i rudarstvo prioriteti Srbije

- Tamo gde zamru rudnici zamire i čitav grad - rekao je pored ostalog predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, koji je sa ministrima Mlađanom Dinkićem, Milanom Bačevićem i Milutinom Mrkonjićem bio na centralnoj proslavi Dana rudara Srbije u Boru. Prema premijerovim rečima, energetika i rudarstvo su jedan od prioriteta Vlade Srbije, oblast u koju treba najviše ulagati.

-RTB Bor je naša velika komparativna prednost i zato treba ulagati u dalji razvoj ne samo ovog basena već i u revitalizaciju i drugih fabrika koje su naslonjene na borski basen, a samim tim će se to odraziti i na razvoj čitavog kraja koji je strateški jako važan za Srbiju - ocenio je Dačić. Podsećajući da je u borskom basenu pokrenut investicioni ciklus od više od 250 miliona evra, Dačić je naglasio i da RTB Bor treba da pomogne i drugim preduzećima da se oporave i sačuva stanovništvo koje živi u ovom regionu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...