INFONET-468X60-BANNER

Teški dani i za železaru u Sisku

16.07.2012. | b92

Dok Srbija traži strateškog partnera za smederevsku "Železaru", u Hrvatskoj je sisačka fabrika dobila vlasnika iz Italije. To ipak ne znači da je radnicima svanulo.

Alesandro Trivilin, predsednik uprave italijanske kompanije "Acciaierie Bertoli Safau" (ABS), predstavio je sa gradskim čelnicima poslovne planove - u naredne dve godine će ABS na posao u "Željezari Sisak" vratiti samo 50 od nekadašnjih 900 radnika, a posle više decenija u tom pogonu će prestati proizvodnja šavnih i bešavnih cevi.

Proizvodnja cevi se obustavlja zbog neisplativosti, a mašine su već prodate i sledi im selidba u Meksiko.

Kako kaže Trivilin do kraja godine će početi proizvodnja preorijentisana na specijalne vrste čelika, ali u manjem obimu nego dosad. Kompanija ABS planira u drugoj fazi značajna ulaganja, ali ni ona neće otvoriti nova radna mesta.

- Moramo biti srećni i zbog 50 spasenih radnih mesta, iako je jasno da smo razočarani. Bili su tu i premijer i potpredsednik i obećali da će pomoći, ako je rešenje zapošljavanje 50 ljudi, onda im hvala na rešavanju problema - rekao je predsednik gradskog veća Siska Veljko Novak.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;