INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ćićevac traži od EK produžetak roka za regionalni vodovod

09.07.2012. | Tanjug

Na vanrednoj sednici Skupštine opštine Ćićevac 8. jula je doneta odluka da se Evropskoj komisiji dostave potpisi 8.000 građana te opštine sa zahtevom da se produži rok za završetak regionalnog projekta za vodosnabdevanje koji finansira Evropska unija iz pretpristupnih fondova.

Vrednost projekta kojim je predviđena rekonstrukcija fabrika vode u Majdevu kod Kruševca radi povećanja distributivnog kapaciteta na 950 litara u sekundi, kao i izgradnja magistralnih vodova do opština Ćićevac i Varvarin je oko 8 miliona evra.

Kako je Tanjugu kazao predsednik opštine Ćićevac Zlatan Krkić, krajnji rok za završetak ovih radova je 1. avgust. Međutim, kako se radovi do tada ne mogu privesti kraju, postavlja se pitanje da li će Evropska komisija prekinuti realizaciju projekta ili će izvođaču produžiti rok.

- Očekujemo od Evropske komisije da nam dostavi informaciju da li će se projekat završiti 1. avgusta ili će sa izvođačem radova locirati problem i produžiti rokove, jer u ovom trenutku projekat ne može biti funkcionalan - kazao je Krkić.

On je dodao da još nisu završeni magistralni vodovi koji vode do rezervoara u Ćićevcu i Varvarinu, izrazivši uverenje da ni grad Kruševac, odnosno JKP "Vodovod" ne može dobiti upotrebni dozvolu nakon rekonstrukcije fabrike vode, dok se radovi u susednim opštinama ne privedu kraju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;