U Jagodini otvoren luksuzni hotel "Hill"

06.07.2012. | E-kapija

U turističko - sportskom centru u Jagodini, neposredno uz akva park, Muzej voštanih figura, ZOO vrt i izletište "Potok" danas je, uz prisustvo čelnika grada, otvoren hotel "Hill hotel" visoke kategorije sa pratećim sadržajima, koji će prve goste primiti već sutra.

Hotel ima 20 soba i četiri apartmana, restoran salu sa 160 mesta, terasu restorana sa 100 mesta, kongresnu salu sa 60, parking prostor za goste, spa i fitnes centar koji čine teretana, fitnes sala, hidromasažna kada, tapidarijum, tropska kiša tuš, dve saune, tople klupe, masaža i fito bar.

Hotel je izgradilo preduzeće "Put", a sa opremom je stajao više od 3 miliona evra. Hotel zapošljava 53 radnika sa područja Jagodine.

Rukovodilac izgradnje, inženjer "Puta" Branko Parađanin, izjavio je da je hotel "građen i opreman po najvišim standardima i u skladu sa visokom kategorijom koju zadovoljava".

- Ugrađena je oprema najpoznatijih domaćih i svetskih proizvođača a enterijer je unikatni i projektovan za svaku celinu posebno - rekao je Parađanin.

Projekat za ovaj hotel izradio je zemunski projektni biro "Design N2". Za vodene dekoracije i fontane u hotelu zaslužan je "AL-punto Natura Design" Beograd.

Parađanin je napomenuo da je hotel u fazi kategorizacije i ispunjava sve uslove za kategoriju od četiri zvezdice i dodao da je celokupan proces nabavke, skladištenja, proizvodnje i usluživanja, kao i način upravljanja hotelom u skladu sa HACCP sistemom i standardom ISO 9001 i 18001.

Bruto građevinska površina hotela je 3.600 kvadratnih metara, a gostima je na raspolaganju i room service, mini bar, direktna telefonska linija u sobama, wireless Internet u celom objektu, LCD televizori, lični sefovi u sobama, lobi bar...

- Glavna delatnost preduzeća "Put" je niskogradnja i visokogradnja, poseduje i kamenolom, ali je u razvoj ugostiteljsko - turističke delatnosti krenulo iz razloga razvoja turističke ponude u Jagodini - objasnio je Parađanin.

- U ovome je "Put" našao svoj interes i u turističkoj zoni Jagodine, vlasnik je oko hektar građevinskog zemljišta. Izgradnja "Hill" hotela je samo prva faza razvoja turističke ponude - objasnio je Parađanin i dodao da "Put" planira proširenje ugostiteljsko -turističkih sadržaja.

Jagodinu je prošle godine posetilo 700.000 turista, a zbog nedostatka smeštajnih hotelskih kapaciteta godišnje se gubi oko 7.000 noćenja, tvrde turistički radnici grada.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?