INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Jagodini otvoren luksuzni hotel "Hill"

06.07.2012. | E-kapija

U turističko - sportskom centru u Jagodini, neposredno uz akva park, Muzej voštanih figura, ZOO vrt i izletište "Potok" danas je, uz prisustvo čelnika grada, otvoren hotel "Hill hotel" visoke kategorije sa pratećim sadržajima, koji će prve goste primiti već sutra.

Hotel ima 20 soba i četiri apartmana, restoran salu sa 160 mesta, terasu restorana sa 100 mesta, kongresnu salu sa 60, parking prostor za goste, spa i fitnes centar koji čine teretana, fitnes sala, hidromasažna kada, tapidarijum, tropska kiša tuš, dve saune, tople klupe, masaža i fito bar.

Hotel je izgradilo preduzeće "Put", a sa opremom je stajao više od 3 miliona evra. Hotel zapošljava 53 radnika sa područja Jagodine.

Rukovodilac izgradnje, inženjer "Puta" Branko Parađanin, izjavio je da je hotel "građen i opreman po najvišim standardima i u skladu sa visokom kategorijom koju zadovoljava".

- Ugrađena je oprema najpoznatijih domaćih i svetskih proizvođača a enterijer je unikatni i projektovan za svaku celinu posebno - rekao je Parađanin.

Projekat za ovaj hotel izradio je zemunski projektni biro "Design N2". Za vodene dekoracije i fontane u hotelu zaslužan je "AL-punto Natura Design" Beograd.

Parađanin je napomenuo da je hotel u fazi kategorizacije i ispunjava sve uslove za kategoriju od četiri zvezdice i dodao da je celokupan proces nabavke, skladištenja, proizvodnje i usluživanja, kao i način upravljanja hotelom u skladu sa HACCP sistemom i standardom ISO 9001 i 18001.

Bruto građevinska površina hotela je 3.600 kvadratnih metara, a gostima je na raspolaganju i room service, mini bar, direktna telefonska linija u sobama, wireless Internet u celom objektu, LCD televizori, lični sefovi u sobama, lobi bar...

- Glavna delatnost preduzeća "Put" je niskogradnja i visokogradnja, poseduje i kamenolom, ali je u razvoj ugostiteljsko - turističke delatnosti krenulo iz razloga razvoja turističke ponude u Jagodini - objasnio je Parađanin.

- U ovome je "Put" našao svoj interes i u turističkoj zoni Jagodine, vlasnik je oko hektar građevinskog zemljišta. Izgradnja "Hill" hotela je samo prva faza razvoja turističke ponude - objasnio je Parađanin i dodao da "Put" planira proširenje ugostiteljsko -turističkih sadržaja.

Jagodinu je prošle godine posetilo 700.000 turista, a zbog nedostatka smeštajnih hotelskih kapaciteta godišnje se gubi oko 7.000 noćenja, tvrde turistički radnici grada.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;