PRIJAVA-468X60-BANNER

Kompanija "Savabien" u junu počinje proizvodnju aluminijumske stolarije u Inđiji

26.04.2012. | E-kapija

Kompanija "Savabien" koja se bavi proizvodnjom aluminijumske stolarije pre nekoliko meseci otkupila je nedovršeni objekat u jugoistočnoj radnoj zoni u Inđiji koju je za samo nekoliko radnih nedelja renovirala i prilagodila za proizvodnju.

- Meni je drago da je jedan od najvećih jugoslovenskih privrednika, Sava Knežević, kupio ovaj objekat i odlučio da započne proizvodnju u Inđiji. Za nekoliko radnih nedelja radnici su uredili ovaj objekat i on sada izgleda odlično, biće završen u maju, ljudi će dobiti posao. Za Inđiju je izuzetno važno da ozbiljni privrednici dolaze kod nas – rekao je Goran Ješić, predsednik Opštine.

Poslovni prostor kompanije "Savabien" iznosi oko 4.300m2, a u fabrici će se proizvoditi aluminijumske stolarije: vrata, prozori, fasadni elementi, enterijer, roletne i slično.

- Koncepcijski, ni jedna kompanija u Evropi ne bavi se ovakvom proizvodnjom na ovaj način, tako da očekujemo da će i domaći i inostrani proizvođači doći kod nas. Naša fabrika u Inđiji je tehničko-tehnološki jedinstvena u Evropi, i jedna od najsavremenijih fabrika za proizvodnju aluminijumske stolarije. Pored toga, izuzetno je važno da u eri uštede energije mi možemo da ostvarimo koeficijent ispod 0,75 posto. Cela fabrika grejaće se na termalne pumpe i biće to jedna od najvećih hala u Srbiji koja će funkcionisati po ovom principu – istakao je Sava Knežević, predsednik kompanije "Savabien".

Radovi se obavljaju prema utvrđenoj dinamici i kako je najavljeno, trebalo bi da budu završeni do kraja maja, a otvaranje fabrike očekuje se do 10. juna.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;