INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

ĆIRIĆ: "Global steel" nije poželjan partner za "Železaru"

27.02.2012. | Beta

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić izjavio je da postoji interesovanje određenih nemačkih, italijanskih i indijskih firmi za "Železaru", ali da će Vlada, zajedno sa ljudima iz smederevske kompanije sve vrlo pažljivo analizirati, kako bi donela adekvatnu odluku.

Ćirić je dodao da kompanijama kao što je "Global steel", vlasnika Lakšmija Mitala, koja je imala neuspešnu privatizaciju "Magnohroma", neće biti dozvoljeno da učestvuju u ponovnoj privatizaciji Železare Smederevo.

- Partneri države u Železari treba da budu respektabilni, ako je moguće strateški, ili oni koji se bave sličnom industrijom - rekao je on.

Prema njegovim rečima, najbolje bio bilo da partner u smederevskoj železari bude kompanija koja ima svoje rudnike gvožđa i svoje sirovine, kao što su primarna ruda gvožđa i koks. Srpski ministar ekonomije je istakao da pronalaženje strateškog partnera za železaru nije nimalo jednostavno, pogotovo kad se radi o kompanijama koje su listirane na međunarodnim berzama.

- Od interesovanja kompanija do momenta kada ta kompanija kupi i preuzme firmu u Srbiji nekad prođe i šest meseci, godina ili godina i nešto dana - rekao je Ćirić.

Prema Ćirićevim rečima, proizvodnja u "Železaru" počeće najkasnije 10. marta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;