PRIJAVA-468X60-BANNER

Reciklaža elektronskog otpada sa akciji "Staro donesi, novo ponesi"

21.02.2012. | E-kapija

"Staro donesi, novo ponesi", naziv je akcije koju zajednički realizuju "Moskomerc", odnosno "Centar bele tehnike" (CBT) i "BiS Recilažni centar", a koja je počela u utorak 14. februara.

Kako bi se stimulisali građani da na pravilan način sakupljaju i odlažu elektronski i električni otpad, potrošači koji kupuju novu tehničku robu u maloprodajnim objektima "Centra bele tehnike", dobiće mogućnost povlašćene kupovine sa značajnim popustom, u zavisnosti od toga koji rashodovani uređaj donesu za reciklažu.

Vrednost vaučera koji će dobiti donosioci električnog i elektronskog otpada (EEO) varira od 50 dinara za rashodovane sitnije kuhinjske aparate (mikser, toster...) ili 1.000 dinara za mašine za pranje rublja, pa do 2.500 dinara za donete kombinovane zamrzivače zapremine veće od 300 litara.

"Centar bele tehnike" ima sedam maloprodajnih objekata u Beogradu, dva u Nišu i svoje prodavnice u Inđiji, Kraljevu, Kruševcu, Jagodini, Kragujevcu, Bajinoj Bašti i Požarevcu gde će važiti podjednaki uslovi za sve ekološki osvešćene potrošače koji, čuvajući okolinu pravilnim odlaganjem rashodovanih električnih i elektronskih uređaja i štede.

Prikupljeni električni i elektronski otpad će preuzimati "BiS Reciklažni centar", ovlašćeni recikler ove vrste otpada koji raspolaže sistemom za degasifikaciju rashladnih uređaja i ostalim uređajima za reciklažu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;