INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Investitori iz Abu Dabija zainteresovani za kupovinu zemljišta kod Budve

13.02.2012. | Vijesti

Ukoliko šeici iz Abu Dabija zaista kupe gotovo 20 hektara opštinske zemlje u zaleđu Kraljičine plaže, i to one plaže koja se nalazi na granici budvanske i barske opštine, Opština Budva bi dobila finansijsku injekciju kojom bi rešili nagomilane probleme.

Slika - Kraljičina plaža

Kraljičina plaža po svojoj atraktivnosti nimalo ne zaostaje od svoje imenjakinje koja se nalazi nadomak Svetog Stefana.

Namera investitora sa Dalekog istoka da kupe zemljišni kompleks u zaleđu najlepše plaže na barskoj rivijeri, koji se većim delom nalazi na teritoriji budvanske, a manjim u opštini Bar, bila je "okidač" kod budvanskih finansijskih planera da se čak budžetom za ovu godinu projektuje odlična zarada od 10 miliona evra.

- Opština Budva je posvećena stvaranju ambijenta i unapređenju svega onoga što je bitno da investitori i dalje zadrže pažnju na Budvi. Naši napori će ove godine biti usmereni da damo podršku, koliko god je to moguće, svim onim aktuelnim i budućim investicionim projektima. Ovih dana je jasno interesovanje investitora iz Abu Dabija za prostor na granici naše opštine za Kraljičinu plažu. Mislim da ćemo ubrzo započeti proces sklapanja strateškog partnerstva sa ovim investitorom - najavio je ranije predsednik opštine Budva Lazar Rađenović.

Treba imati u vidu da je Opština Budva u proteklih pet godina donijela ukupno 27 odluka o prodaji nepokretnosti, među kojima je bilo i onih za velike zemljišne komplekse, od čega je ukupno inkasirala gotovo 25 miliona evra.

I dok su se u proteklih par godina prodaje nepokretnosti uglavnom izjalovile, dotle je u zlatno doba "investicione groznice", od 2005. do 2007, Opština uspela da proda velike zemljišne parcele, postižući odlične tržišne cene.

Svakako, najatraktivnije prodaje zemljišta u proteklih pola decenije "odigrale" su se na potezu od Svetog Stefana do Reževića, pa bi prodaja zemljišta na granici sa barskom opštinom na kraju Buljarice bio pun tržišni pogodak.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;