INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Osnovano privredno društvo za obnovljive izvore energije

25.10.2011. | Economy

Privredno društvo za obnovljive izvore energije sa sedištem u Užicu počeće sa radom 1. januara 2012. godine. Ovo društvo je dvanaesto u sastavu EPS-a i biće nacionalno - sedište društva u Užicu izdavaće sve dozvole i davati saglasnosti, upravljaće svim projektima obnovljivih izvora energije (OIE), a u Užicu će se voditi i razgovori sa investitorima i potpisivati ugovori.

Dragomir Marković, generalni direktor EPS-a prilikom osnivanja Društva naglasio je da je među prioritetima u oblasti obnovljivih izvora energije modernizacija postojećih i gradnja 50 novih malih hidroelektrana (od kojih će 28 biti u užičkoj oblasti), razvoj solarnih panela i vetroelektrana.

Na Zatiboru se već gradi prva elektrana na energiju sunca, a razmatraju se i projekti izgradnje postrojenja za sagorevanje komunalnog otpada. Najvažniji ciljevi ovih projekata jesu dobijanje jeftinijih i obnovljivih izvora energije, zaštita životne sredine i otvaranje novih radnih mesta. Sa gradovima Kragujevac i Užice potpisani su memorandumi o razumevanju za razvoj ovakvih projekata.

Jovan Marković, gradonačelnik Užica, naglašava da je osnivanje Privrednog društva za obnovljive izvore energije velika razvojna šansa za ovaj grad i da Užice može, sa kapacitetima koje poseduje, da odgovori zahtevima EPS-a i Ministarstva energetike i pokaže visok nivo odgovornosti u realizaciji projekata proizvodnje zelene energije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;