INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pobednici konkursa "Ekologičan dizajn"

19.10.2011. | E-kapija

Pobednici konkursa Ekologičan dizajn, koji su organizovali kompanija Tigar i magazin Kuća stil su Milan Marković i Uroš Džunić iz Studija 2 sa projektom Bajk parking.

Drugo mesto dele Milan Ranković, za projekat Češalj - stilizovani držač za bicikle i Vesna Pejović i Jelena Milojević iz studija Kako ko, za projekat Poklopac šahti od gumenog reciklata. Treća nagrada pripala je Ivani Radovanović i Slobodanu Erskom za projekat Skakalište - prostor od reciklirane gume namenjen bezbednoj dečjoj igri.

Na konkurs Ekologičan dizajn, koji je za zadatak imao novu primenu ili dizajn proizvoda od reciklirane gume, prijavljeno je 26 radova. Stručni žiri, koji su činili Edit Tomić, direktor časopisa Kuća stil, Dejan Babović, diplomirani inženjer arhitekture, Goran Jovanović, direktor Tigar Tehničke gume i Ljiljana Đukić, direktor marketinga Tigar Trade, posebno je imao u vidu primenljivost projekata sa tehničko-tehnološkog aspekta, njihovu upotrebnu vrednost, originalnost i estetiku.

"Osnovna ideja konkursa bila je da se kod mladih pokrene pozitivan stav, entuzijazam i ambicija, da se podstaknu na ekologično razmišljanje i predlože što inovativniju upotrebu proizvoda od reciklirane gume. Raznolikost pristiglih rešenja, koja veoma brzo mogu biti deo javnog, životnog i stambenog prostora, karakteriše urbani duh, ali i saglasje sa prirodom, odnosno neki novi optimizam", naglasio je Srđan Stojanović, direktor korporativnih komunikacija u preduzeću Tigar dodajući da je spoj industrijskih resursa i potencijala mladih kreativaca uvek dobitna kombinacija, za obe strane. Mladi stiču iskustvo i afirmaciju, a industrija nove ideje i stvaralaštvo, veću atraktivnost i konkurentnost na tržištu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;