INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija vršačkog Gradskog stadiona

06.10.2011. | E-kapija

Opština Vršac će uložiti 1,5 miliona evra u rekonstrukciju Gradskog stadiona: svlačionica, staza, tribina, za izgradnju krova za tribine…

Na ovom sportskom objektu nije urađena ni jedna adaptacija od izgradnje do danas, tako da je rekonstrukcija bila neizbežna. Na njemu nije bilo uslova za pravi trening atletičara i drugih sportista.

Rekonstruisane su svlačionice koje su bile u veoma lošem stanju, a u toku su radovi na hidrantskoj mreži, atmosferskoj kanalizaciji, elektro mreži, uklanjanju postojeće ograde oko stadiona. Predviđeni su i radovi podloge za atletsku stazu. Biće postavljena tartan staza koju donira Hemofarm fondacija.

Nenad Nišević, direktor preduzeća Varoš iz Vršca, koja je investitor projekta kaže za portal eKapija da će stadion dobiti atletsku stazu koja će imati šest kružnih i osam staza za trke na 100m. Predviđeno je da sve bude po propozicijama Međunarodne atletske federacije i upotrebljivo za takmičenja. "Za prvu fazu rekonstrukcije stadiona, opština Vršac je izdvojila 20 miliona dinara, dok je ukupna procenjena vrednost stadiona oko 1,5 milion evra. U drugoj fazi obnove stadiona, koja je predviđena za sledeću godinu, biće rekonstruisane tribine, postavljanje novih stolica, postavljena nova rasveta, a jedan deo stadiona odnosno tribina će dobiti krov", objašnjava g. Nišević.

Projekat rekonstrukcije stadiona poveren je vršačkom preduzeću Biro stil, dok je za građevinske radove koji su u toku zadužen vršački Drugi oktobar.

Stadion u Vršcu je izgrađen u prvim godinama posle II svetskog rata na obodu Gradskog parka, a projektovao ga je nemački arhitekta Vilhelm Keze, u to vreme ratni zarobljenik Logora 233 u Vršcu, inače član tima arhitekti koje su predvodili otac i sin Marš idejni tvorci Olimpijskog stadiona u Berlinu. Polukružne tribine, tunel za igrače koji spaja teren i svlačionice, a prolazi ispod zapadne tribine, atletska staza, drenaža, sve to činilo je Gradski stadion u Vršcu izuzetno modernom građevinom za pedesete godine prošlog veka.

www.evrsac.rs

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;