INFONET-468X60-BANNER

Naselje Leskovac u opštini Lazarevac priključeno na Beogradski vodovod

05.10.2011. | E-kapija

Naselje Leskovac na teritoriji opštine Lazarevac nedavno je završena izgradnja sekundarne vodovodne mreže. Ovo naselje je tako postalo najudaljenije tačka u sistemu Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je prilikom obilaska ovog mesta istakao: "Grad na ovaj način pokazuje da se podjednako vodi računa kako o centralnim tako i o obodnim delovima grada, ne bi li se svaki građanin osećao kao punopravni stanovnik Beograda. Kada dobijete gradsku vodu, asfaltirane ulice, sređenu školu i dobar napon struje, možete da kažete da ste Beograđani". On je objasnio da je Grad izdvojio oko 4 miliona evra kako bi ovo i još tri naselja u opštini Lazarevac dobila vodu.

Cvijo Babić, direktor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija naglasio je da je izgradnja vodovodne mreže bila veoma složen i komplikovan posao pošto je pogon udaljen skoro 50km.

"Projekat je deo rešavanja problema vodosnabdevanja u Lazarevcu. Do kraja naredne godine, i mesne zajednice Stepojevac i Vrbovno dobiće gradsku vodu, a i nakon toga nastavićemo da Ibarskom magistralom povezujemo mesta na sistem Beogradskog vodovoda", rekao je Babić.

U MZ Leskovac urađeno je 15.000m sekundarne vodovodne mreže i 156 priključaka, kao i rezervoar Vis, kapaciteta dva puta po 1.000m3. Projekat koji je upravo završen vezan je za Južni prigradski sistem kojim su obuhvaćene teritorije tri gradske opštine: Barajevo, Lazarevac i Ripanj na Voždovcu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;