Otvoren prvi od najavljenih 18 fitnes-parkova u prestonici

09.09.2011. | eKapija

Prvi od 18 fitnes-parkova koje će grad Beograd postaviti u naredna dva meseca,otvoren je juče na otvorenom u parku u Požeškoj ulici, preko puta Osnovne škole "Josif Pančić".

- Do 15. oktobra otvorićemo još 17 ovakvih parkova i tada će ih biti 23, jer su pet parkova već postavile opštine. Kada završimo ovaj posao više neće biti beogradske opštine koja neće imati barem jedan fitnes-park - najavio je Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika.

On je podsetio da je akcija "Beograd diše punim plućima" pokrenuta zbog velike zainteresovanosti građana za vežbanje u parkovima koji su prvi postavljeni. U njima su u svako doba dana vežbali građani svih uzrasta, pa će grad, kako zainteresovanost Beograđana bude rasla, postavljati još fitnes-parkova.

- U želji da celu akciju što više približimo građanima, sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja dogovorili smo se da njihovi studenti u svim fitnes parkovima drže javne časove. Tako će građani i sa stručne strane biti upoznati sa režimom treninga, moći će da nauče kako se pravilno trenira, a na taj način će izbeći i moguće povrede. U parkovima će biti postavljene oglasne table na kojima će biti naznačeno u kojim terminima će časovi biti održavani - rekao je Šapić.

On je najavio i da će u parku u Požeškoj ulici iduće nedelje početi postavljanje najmodernijeg igrališta za najmlađe, kakvo postoji na Tašmajdanu. Ovakva igrališta biće postavljena na 25 lokacija, što će doprineti kvalitetnijem sportsko-društvenom životu u beogradskim parkovima.

Direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Radovan Draškić najavio je da će igrališta za najmlađe biti prostorno vezano za fitnes-parkove gde god to bude moguće, tako da ovi sadržaji budu što dostupniji roditeljima koji dovode decu.

- Ispod sprava za vežbanje postavićemo podlogu od specijalne mlevene kore isečenog drveća, koja se odlično pokazala na Adi Ciganliji, kako tu ne bi bilo blata. Ispod dečjih igrališta biće postavljena guma - rekao je Draškić.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 19.04.2021.
Biće da su pojedinci to već odradili...o tr...
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...