GRI želi da ulaže u Srbiji

03.07.2011. | Beta

Američki Global Resorces Investments - GRI (Global risorsiz investments), zainteresovan je da ulaže u korišćenje obnovljivih izvora energije i mineralnih sirovina u Srbiji, izjavio je rukovodilac investicija u toj kompaniji Majkl Kosovan.

On je u intervjuu agenciji Beta kazao da Global Resorces Investment na globalnom nivou finansira kompanije koje koriste prirodne resurse i da u Srbiji vidi ogroman potencijal za razvoj projekata u korišćenju hidropotencijala za proizvodnju struje.

"GRI je nedvosmisleno zainteresovan da ulaže u Srbiji. Već smo ovde i polažemo seme za budući razvoj, kao jedna od prvih grupa koja finansira kanadsku firmu Reservoir Capital Corp. (Rezervoar kapital) i njene projekte u Srbiji. Dosadašnja iskustva su veoma pozitivna i nadam se finansiranju novih projekata", kazao je Kosovan.

Kako je dodao Kosovan, u posetu Srbiju došao je sa još 30 investitora iz SAD, Kanade i Australije na poziv kanadske kompanije Rezervoar kapital, koja u Srbiji ima ćerku-firmu REV. Motiv za posetu, kazao je, bio je da stekne utisak o regulatronom okviru, ali i atmosferi za razvoj obnovljivih izvora energije u Srbiji.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...