INFONET-468X60-BANNER

Počinje nedelja arhitekture u Beogradu

05.05.2011. | Blic

Dodelom nagrada Društva arhitekata Beograda za Arhitektonski događaj godine sutra će (19) svečano biti otvorena Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) u Kulturnom centru Beograda.

Postavke “Kadrovi nedovršenih modernizacija” Volfganga Talera, “Struktura, boja” Borisa Podreke, kao i izložba “Filmski plakat“ autora Josipa Pilasanovića i Darka Marušića biće predstavljene sutra u izložbenom prostoru Kulturnog centra Beograda.

Centar za promociju nauke: Sa izložbe koja se sutra otvara u galeriji "O3one"

Izložba posvećena nagrađenim radovima u domenu arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva u Srbiji između dve BINA manifestacije sutra veče biće otvorena u galeriji “O3one“, a postavka pod nazivom “Balkanologija. Nova arhitektura i urbani fenomeni u Jugoistočnoj Evropi” u Kući legata.
 
Pod motom “Društveno odgovorna/održiva arhitektonska produkcija, kao i održivo stanovanje Roma” šesta BINA biće održana do 15. maja na nekoliko lokacija u gradu.

Progam manifestacije obuhvata 17 izložbi, brojna predavanja, panele, tribine, filmske projekcije, kao i dečje i studentske radionice, ali i tematske šetnje Beogradom i Bačom i razgledanje arhitektonskih znamenitosti uz učešće arhitekata i istoričara arhitekture. Kao gosti najavljeni su Boris Podreka, Jan Jongert, Birgit Rusten i Volfgang Čaperel.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;