Olimpijski objekti ne ispunjavaju kriterijume održive gradnje

15.02.2009. | Building UK

U Londonu je objavljen izveštaj po kome objekti predviđeni za održavanje Olimpijskih igara u tom gradu 2012. godine ne ispunjavaju kriterijume održive gradnje.

Kompanija ODA o kojoj smo već pisali, nije uspela da postigne održivost projekta i ispuni BREEAM kriterijum (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sa ocenom odlično.

Samo je kompleks objekata za sportove u vodi dobio ocenu vrlodobro, dok velodrom nije uopšte uspeo da zadovolji BREEAM kriterijume, objavila je CSL (Komisija za održivi London - Commission for a Sustainable London).

Komisija izražava veliku zabrinutost u vezi sa uključivanjem BREEAM standarda u ugovore. Takođe, preporučila je kompaniji ODA da ispita rizike toga što u ugovorima koje je sklopila sa podizvođačima nisu navedeni mnogi neophodni standardi koji predstavljaju prevenciju održive gradnje.

Projekat ispunjava građevinski propis iz 2006. godine koji za cilj ima smanjenje emisije CO2 za 15%, međutim, CSL napominje da je važno da projekat ovog obima poseduje i BREEAM ocenu odlično.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...