INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

NIP i Sombor finansiraju put od Bačkog Monoštora do Kupusina

31.01.2011. | eKapija

Izgradnja puta od Bačkog Monoštora do mesta Kupusine sigurno će se naći na listi projekata Ministarstva za Nacionalni investicioni plan koji će biti finansirani u toku ove godine, najavila je ministarka za NIP Verica Kalanović.

Obilazeći lokaciju na kojoj će biti izgrađen put između ta dva mesta, zajedno sa mostom, ministarka je kazala da će za taj projekat iz NIP-a biti izdvojeno 85 miliona dinara i da će još toliko obezbediti grad Sombor.

Kalanović je rekla da je to lokalni projekat, koji ima regionalni i nacionalni značaj, jer put prolazi kroz zaštićeno prirodno područje koje je obuhvaćeno Master planom za razvoj turizma Ministarstva ekonomije i dodala da će ulaganje u infrastrukturu u tom kraju omogućiti razvoj lovnog turizma.

Put je, prema njenim rečima, potrebno najpre rekonstruisati, a zatim izgraditi novi most i još oko pet kilometara potpuno novog puta.

Ministarstvo za NIP je ranije najavilo da će do kraja ovog meseca proslediti Vladi Srbije na usvajanje listu sa predlogom projekata za finansiranje u 2011.

Ministarki Kalanoviće je u Apatinu uručeno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za doprinos ravnomernom regionalnom razvoju. To priznanje već desetu godinu dodeljuje medijska kuća "Media - invest" za doprinos razvoju preduzetništva i kulture komunikacija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;