INFONET-468X60-BANNER

Kredit EBRD za hotel i poslovni centar kod Gazele - Stari mlin

13.01.2011. | SrbijaNet

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je juče (12.1.2011) da će kreditom u iznosu od 8,5 miliona evra podržati izgradnju novog hotela i poslovnog centra na mestu Starog mlina, pored mosta Gazela u Beogradu, a ukupna investicija za taj projekat će iznositi oko 55 miliona evra.

EBRD, kako se navodi, podržava rekonstrukciju istorijske lokacije u Starom gradu u Beogradu investicijom za finansiranje ponovnog razvoja jedne od najpoznatijih gradskih znamenitosti - Starog mlina.

Novi hotel i poslovni centar na mestu starog mlina gradiće Prigan Holding, deo Soravia grupe, sa sedištem u Austriji, kome je EBRD odobrio kredit za te namene. Glavni izvršni direktor Soravia grupe - Hano Soravia tim povodom izjavio je da je to važna i velika investicija u Srbiji, koja pokazuje da se poverenje u zemlju vraća.

"EBRD je srećna što može da podrži ponovni razvoj zgrade starog mlina, što će doprineti revitalizaciji Starog grada u Beogradu i povećati ponudu kvalitetnog smeštaja i poslovnog prostora na ovoj strateškoj lokaciji", rekla je Silva Gnaser-Pots, direktor tima za nekretnine i turizam pri EBRD.

Stari mlin će u potpunosti biti obnovljen, uz renoviranje originalnih delova koji će služiti kao centralni deo novog kompleksa, a ta zgrada će biti transformisana u moderan hotel sa 240 soba, konferencijskim salama, spa centrom i restoranima, ukupne površine od 15.000 kvadratnih metara. Dodatna poslovna kula, ukupne površine prostora od 3.900 kvadratnih metara, biće izgrađena na susednoj lokaciji, a novi kompleks će imati 150 parking mesta.

Ovaj projekat će, kako je predočeno u saopštenju, odgovoriti na trenutni nedostatak hotelskog smeštaja i poslovnog prostora u Beogradu, posebno u Starom gradu gde su smešteni državni organi i mnoge korporacije.

Radovi bi trebalo da počnu do juna ove godine, a otvaranje hotela se očekuje 2013. godine, na proleće.

Od kada je započela sa svojim aktivnostima u Srbiji, EBRD je odobrila više od 2,4 milijarde evra kredita u različite sektore vezane za ekonomiju zemlje, od kojih je samo u 2010. godini bilo blizu 600 miliona evra, navedeno je u saopštenju. EBRD je u vlasnistvu 61 zemlje i dve vladine organizacije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;