IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Još bez odluke o prodaji imovine valjevskog "Stefila"

29.09.2010. | Beta

Skupština poverilaca valjevske firme za proizvodnju nameštaja i kartonske ambalaže "Stefil", koja je u stečaju, ni na ponovljenoj sednici nije odlučila o tome da li prihvata prodaju imovine te firme lokalnoj samoupravi za 200 miliona dinara kako bi se tu gradila industrijska zona.

Kako su juče javili lokalni elektronski mediji, protiv prodaje su i dalje bivši radnici, a sinoćna sednica Skupštine poverilaca "Stefila" sazvana je na zahtev republičkog pravobranilaštva kao zakonskog zastupnika Poreske uprave.

Poreska uprava kao većinski poverilac naknadno je u postupku stečaja saznala da je bilo nezakonitosti prilikom izbora članova Odbora poverilaca, koji je ranije u dva navrata odbio ponudu Gradske uprave da se imovina "Stefila" proda za 200 miliona dinara.

Odbor poverilaca čine predstavnici poverilaca, zavisno od udela koji imaju u stečajnoj imovini, pa je sinoć predloženo da po jednog predstavnika imaju Nacionalna služba za zapošljavanje, Valjevska banka u stečaju i Valjevski vodovod, a dva predstavnika bivši radnici.

Radnici "Stefila" su taj predlog odbili pošto su shvatili da će njihovi predstavnici u Odboru poverilaca biti preglasani jer su "Vodovod", Valjevska banka i Nacionalna služba za zapošljavanje za prodaju imovine firme Gradskoj upravi.

Predsednica skupštine Nada Gačić podnela je ostavku, a novoizabrani predsednik Zoran Stojaković novu sednicu zakazao je za 4. oktobar.

Lokalna samouprava u Valjevu obezbedila je bankarski kredit od 200 miliona dinara kako bi kupovinom imovine "Stefila" u stečaju, u prigradskom naselju Gorić, obezbedila 14,5 hektara infrasturkturno dobro opremljenog zemljišta i oko 30.000 kvadrata proizvodnih hala i magacina za buduću industrijsku zonu.

Oko 1.650 bivših radnika "Stefila" dobilo je ranije otpremnine iz socijalnog programa Vlade Srbije ali vodi sporove za naplatu višegodišnjih neisplaćenih zarada.

Radnici smatraju da imovina firme vredi više od 200 miliona dinara, dok stečajni upravnik Miodrag Ćosić i gradski čelnici upozoravaju da radnici svoja potraživanja neće moći da naplate ako imovinu "Stefila" ne kupi Gradska uprava s obzirom na to da na dva oglasa o prodaji drugih zainteresovanih nije bilo.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DELIGHT-300X250-BANNER
ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;