INFONET-468X60-BANNER

Počela rekonstrukcija Trga Nikole Pašića

01.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, obišao je radove na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića i podsetio javnost na detalje ovog projekta. Rekonstrukcija, koja je poslednji put izvedena 1984. godine, koštaće 584 miliona dinara i trajaće sedam meseci.

Trg Nikole Pašića

Planirani izgled (Foto: Beoinfo)

Projekat rekonstrukcije, koji su osmislili arhitekte Zorica Savičić i Zoran Mitrović, pobedio je na javnom konkursu. Šapić je istakao da će fontana na trgu biti obnovljena prema originalnom dizajnu Hranislava Stojanovića, te će joj biti vraćen prvobitni izgled. Takođe, spomenik Nikoli Pašiću biće adekvatno tretiran, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, uključujući čišćenje, popravku i zaštitu, preneo je Beoinfo.

Šapić je spomenuo i prolaz "Bezistan", koji je prešao iz komercijalne u javnu namenu, ali trenutno postoji imovinsko-pravni problem koji sprečava bilo kakve radove. Podsetio je i da je najavljena izgradnja javne garaže u obližnjoj Vlajkovićevoj ulici, čiji početak radova je očekivan oko 20. marta, nakon odlaganja zbog otkrića arheološkog nalazišta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;